Η δεύτερη συνεχόμενη ήττα δεν αποτελεί καταστροφή για τον Απόλλωνα, ωστόσο δεν υπάρχει και η ατμόσφαιρα που είχε δημιουργηθεί μετά το καρέ νικών στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος.
Ο Τσόρνιγκερ δήλωσε ικανοποιημένος από την απόδοση των ποδοσφαιριστών του στο δεύτερο ημίχρονο, χαρακτηρίζοντας καταστροφικό το πρώτο. Δεν είναι εύκολο ωστόσο να νικήσεις σε ντέρμπι με ένα καλό ημίχρονο, ενώ, κακά τα ψέματα, ναι μεν οι «γαλάζιοι» πίεσαν (ενίοτε σε μεγάλο βαθμό) την Ομόνοια, αλλά υστέρησαν στη δημιουργία των ευκαιριών που θα τους έδιναν τη δυνατότητα να ισοφαρίσουν. Η πίεση, από μόνη της, χωρίς να ‘σαι δημιουργικός κι αποτελεσματικός, δεν φέρνει το αποτέλεσμα…
Είναι χαρακτηριστικό ότι η μεγαλύτερη ευκαιρία της ομάδας της Λεμεσού καταγράφηκε στο 65’ με τον Νταμπό. Ο Τσόρνιγκερ γέμισε την επίθεσή του από ένα χρονικό σημείο και μετά, ανέβασε μέχρι και τον Ρομπέρζ για να κερδίσει μονομαχίες στον… αέρα, αλλά το δρόμο προς τα δίχτυα δεν κατάφερε να βρει.
Ήταν λογικό πως από τη στιγμή που ο Απόλλωνας βγήκε ψηλά, θα άφηνε περισσότερους κενούς χώρους στα μετόπισθεν και η Ομόνοια βρήκε τις δικές της ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ.
Η ομάδα της Λευκωσίας δεν έφτασε σε πολύ ψηλά επίπεδα απόδοσης και μπορεί να πει κανείς πως οι «γαλάζιοι» έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν ένα καλό αποτέλεσμα στο ΓΣΠ και να… ρεφάρουν την εντός έδρας ήττα που δέχθηκαν από την ΑΕΚ, προ της διακοπής του πρωταθλήματος.

Ανδρέας Βεντούρης