Ο Αντρέας Αβραάμ θα είναι αναμφίβολα κεντρικό πρόσωπο στην σημερνή αναμέτρηση της ΑΕΛ με την Ανόρθωση. Ο διεθνής μέσος είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής από τα δύο ρόστερ που έχει αγωνιστεί και με τις δύο ομάδες. Λέμε αγωνιστεί καθώς, την περίοδο 2018/19 ο Κωνσταντίνος Σωτηρίου είχε μετεγγραφεί στην Ανόρθωση αλλά είχε δοθεί δανεικός και δεν φόρεσε την φανέλα της Ανόρθωσης σε επίσημο παιχνίδι. Οπόταν ο Ανδρέας Αβραάμ είναι ο μόνος που έχει αυτό το στατιστικό και με τις δύο ομάδες.

Ο Αβραάμ έχει αγωνιστεί στην ΑΕΛ για τέσσερις χρονιές, από την περίοδο 2017/18 μέχρι την περίοδο 2020/21 μετρώντας 91 συμμετοχές, 6 γκολ και 1 κύπελλο με την ομάδα. Στην Ανόρθωση έχει αγωνιστεί αρχικά από τον Ιανουάριο του 2013 μέχρι την περίοδο 2015/16 και ακολούθως ξανά από την αρχή της φετινής χρονιάς, 2021/22, έχοντας 77 συμμετοχές και 9 γκολ, πάντα σε παιχνίδια πρωταθλήματος μιλάμε και στις δύο ομάδες.

Η ΑΕΛ είναι η ομάδα με την οποία έχει τις περισσότερες συμμετοχές στην καριέρα του έχοντας συνολικά 115 συμμετοχές και 10 γκολ συνολικά. Μάλιστα την περίοδο 2017/18 ήταν ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της ομάδας που είχε σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις της χρονιάς, πρωτάθλημα, κύπελλο και Ευρώπη, για την ΑΕΛ. Αντίστοιχα στην Ανόρθωση μετράει 88 συνολικά συμμετοχές και 11 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Το κίνητρο του Αβραάμ έχει πρωτίστως να κάνει με τις 14 λιγότερες συμμετοχές που έχει με την φανέλα της Ανόρθωσης, για το πρωτάθλημα (91-77), σε σχέση με αυτές που έχει στην ΑΕΛ, για να καταστεί η Μεγάλη κυρία, η ομάδα με τις περισσότερες συμμετοχές. Περαιτέρω αν μπορέσει να φτάσει σε τριψήφιο αριθμό με την φανέλα της ομάδας σε επίπεδο πρωταθλήματος, θέλει άλλες 23 για αυτό. Έξτρα κίνητρο και το πιο σημαντικό ίσως είναι να κατακτήσει ένα τίτλο με την Ανόρθωση, όπως έχει κάνει με Ομόνοια, Απόλλωνα και ΑΕΛ.

Αριστείδου Μιχαήλ