Ένας τομέας ο οποίος χαρακτηρίζεται από αστάθεια για την Ανόρθωση, είναι οι εμφανίσεις και τα αποτελέσματα που φέρνει μακριά από το «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου φέτος δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει καμία νίκη. Σήμερα, πάει στην Λεμεσό για να αγωνιστεί με την ΑΕΛ, δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι και μοναδικός στόχος είναι η νίκη που θα τη βοηθήσει να ανέβει τόσο βαθμολογικά, όσο και ψυχολογικά για να το αποδείξει και να πιστέψει περισσότερο στον εαυτό της.
Το αρνητικό σερί, που έχει να κερδίσει δύο σερί παιχνίδια από τις 20 Φεβρουαρίου, είναι από μόνο του ένα κίνητρο για τη «Κυρία», η οποία θέλει να σπάσει και το αρνητικό σερί που κρατάει από τις  7/12/19, όταν είχε κερδίσει στην ΑΕΛ στο «ΠΑΠ» για να «κολλήσει» δεύτερη νίκη σε ντέρμπι (σ.σ. είχε προηγηθεί τότε το 1-2 επί της ΑΕΚ)!
Όσο αφορά τώρα την πιθανή 11άδα, φαίνεται πως ο Τιμούρ Κετσπάγια καταλήγει σε σχηματισμό με 3άδα στην άμυνα, με τους Κορρέα, Αραγιούρι και Ρισβάνη να την αποτελούν μπροστά από τον Λόρια που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Υπάρχει όμως και η πιθανότητα να δούμε των Αντωνιάδη αριστερά στα στόπερ με τον Κορρέα να μένει στον πάγκο.
Στο κέντρο, αναλόγως και του σχηματισμού (βλ. 3-4-2-1 ή 3-5-2), θα βρίσκονται δεδομένα οι Αρτυματάς και Χουσμπάουερ. Με το γεγονός να συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες η πρώτη επιλογή, τη δεξιά και αριστερή πλευρά θα καλύψουν οι Κορέια και Καλτσάς, χωρίς να αποκλείεται να δώσει φανέλα βασικού στον Αμπαρτζουμιάν αντί του Ελλαδίτη. Πόποβιτς και Ουάρντα θα πάρουν τις άλλες δύο θέσεις, με τον Ρουσιά ή τον Λάζαρο στην κορυφή της επίθεσης. Σε περίπτωση που καταλήξει στο 3-5-2 ο γεωργιανός, θα αγωνιστεί δεδομένα ο Λάζαρος για να παίξει με τον Ουάρντα στην κορυφή και το Πόποβιτς σε ρόλο επιτελικού, που δοκίμασε στην τελευταία προπόνηση.

Κύπρος Εγγλέζος