Η κάθε νίκη είναι σημαντική, για την ΑΕΛ ωστόσο η νίκη επί της Ανόρθωσης ενδεχομένως να ήταν η σημαντικότερη στο πρωτάθλημα, μέχρι τουλάχιστον την επόμενη. Η ομάδα της Λεμεσού κατάφερε να κρατήσει μέχρι το τέλος το προβάδισμα που απέκτησε απ’ το πρώτο ημίχρονο, άντεξε στην πίεση που δέχθηκε από την Ανόρθωση, είχε την τύχη με το μέρος της σε κάποιες περιπτώσεις και πήρε τη δεύτερη συνεχόμενη της νίκη στο πρωτάθλημα, που την ανεβάζει στην τέταρτη θέση.
Το συγκρότημα του Ντούσαν Κέρκεζ βρίσκεται πλέον στο -4 από την κορυφή, ενώ μείωσε την απόσταση από τον Απόλλωνα μόλις στο -2, εκμεταλλευόμενη την ήττα του από την Ομόνοια.
Ασφαλώς έχει περιθώρια βελτίωσης σε συγκεκριμένους τομείς του παιχνιδιού της. Είναι αλήθεια ότι κινδύνεψε σοβαρά στο δεύτερο ημίχρονο, όταν επέλεξε να διαφυλάξει περισσότερο το 2-1, παρά να πετύχει και τρίτο γκολ.
Έδωσε μέτρα στην αντίπαλό της, οπισθοχώρησε περισσότερο απ’ όσο θα ‘πρεπε αλλά δεν το πλήρωσε. Ο Ντούσαν Κέρκεζ στάθηκε στη σημασία του αποτελέσματος, εξήρε την ποιότητα του ρόστερ που έχει στη διάθεσή του για άλλη μία φορά και η ΑΕΛ έχει ευοίωνες προοπτικές, ιδίως αν εκμεταλλευτεί το πρόγραμμά της, έχοντας μπροστά της τα παιχνίδια με Εθνικό και Άρη, πριν το ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ

Ανδρέας Βεντούρης