Πέντε χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από τη μέρα που η «ΑΕΚ Αρένα» άνοιξε για πρώτη φορά τις πύλες της. Ήταν 17 Οκτωβρίου 2016, όταν η ΑΕΚ υποδεχόταν τον Άρη και τον συνέτριβε με 4-0, με δύο γκολ του Άλβες κι ένα των Λαρένα και Τομάς.
Καλύτερα… γενέθλια δεν θα μπορούσαν να έχουν στην ομάδα της Λάρνακας. Η νίκη επί της ΠΑΕΕΚ δημιούργησε ακόμη μεγαλύτερη ευφορία στις τάξεις της και το σημαντικό δεν είναι το 3-0, αλλά η νοοτροπία με την οποία μπήκε η ομάδα στον αγωνιστικό χώρο.
Με ξεκάθαρη πρόθεση να δείξει στην αντίπαλό της ότι θα είναι το αφεντικό στο ματς και δεν θα της επιτρέψει να ελπίζει. Στο πρώτο ημίχρονο έβαλε τις βάσεις για τη νίκη, με τον Τρισκόφσκι να συνεχίζει να γράφει ιστορία και τον Γκιούρτσο να πετυχαίνει ένα από τα ομορφότερα γκολ του φετινού πρωταθλήματος.
Είναι αλήθεια πως στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κατέβασε ταχύτητα από ένα σημείο και μετά, αλλά ουσιαστικά δεν κινδύνεψε να χάσει τη νίκη. Ξεχώρισαν αρκετοί, όπως για παράδειγμα ο Εσπινόσα στο πρώτο ημίχρονο, το δίδυμο Λουΐς Γκουστάβο-Μάμας στη μεσαία γραμμή, ο Νικόλας Εγγλέζου επίσης έκανε καλό ματς, αξίζει όμως ιδιαίτερη μνεία ο Ιωακείμ Τούμπας, ο οποίος όποτε χρειάστηκε, δήλωσε… παρών. Ο Κύπριος τερματοφύλακας αποτελεί ένα από τα μεγάλα κέρδη τη φετινή σεζόν…
Η ΑΕΚ είναι στην κορυφή κι αν θα παραμείνει εκεί, θα εξαρτηθεί απ’ το αποτέλεσμα του ντέρμπι στο ΓΣΠ μεταξύ της Ομόνοιας και του Απόλλωνα. Το σημαντικότερο όμως είναι να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, έχοντας μπροστά της πλέον το ντέρμπι με την Ανόρθωση

Ανδρέας Βεντούρης