Από τον Άαρον Ράμσεί στον Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς αλλά και στον… βασιλιά Χαβιέρ Παστόρε, υπάρχουν παίκτες της Serie A που τα ευρώ που εισπράττουν ανά λεπτό συμμετοχής είναι εξωφρενικά.
Υπάρχουν πολλοί λόγοι που ένας παίκτης δεν αγωνίζεται για μία ομάδα. Ο συναγωνισμός στη θέση του, η κόπωση, τα τακτικά πλάνα του προπονητή, πιθανή δυσμένεια προς το πρόσωπό του ή φυσικά ένας τραυματισμός και μία τιμωρία.
Τα λίγα λεπτά συμμετοχής δεν αποτυπώνονται στο συμβόλαιό του όμως, αφού πληρώνεται κανονικά, εκτός αν υπάρχει σχετικός όρος που συνδέει την αμοιβή με το χρόνο που περνάει στο γρασίδι.
Σε κάθε πρωτάθλημα υπάρχουν οι παίκτες που το… παρακάνουν, έστω και ακούσια. Η Corriere della Sera εξέτασε έξι τέτοιες περιπτώσεις παικτών της Serie A που αμείβονται αδρά, χωρίς να αγωνίζονται, με συνέπειτα τα ευρώ που εισπράττουν ανά λεπτό συμμετοχής να είναι εξωφρενικά.
Αλέξις Σάντσες (Ίντερ)

Ο Αλέξις Σάντσες δεν είναι καινούργιος σε τέτοιες λίστες. Από τη στιγμή που έφυγε από την Άρσεναλ για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η καριέρα του πήρε την κατιούσα. Κάποτε πρωταγωνιστής σε συλλόγους, πλέον ούτε καν ρολίστας, σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στην εθνική Χιλής, πάντως. “Μπορεί να αξίζεις πολλά, αλλά αν είσαι σε λάθος θέση, δεν λάμπεις”, δήλωσε με νόημα προ ημερών. Ο 32χρονος επιθετικός όντως αξίζει πολλά και συγκεκριμένα 7.732 ευρώ για κάθε λεπτό που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα με την Ίντερ. Σε αυτά τα δύο χρόνια και τρεις μήνες που παίζει στους “νερατζούρι” έχει εισπράξει πάνω από 16.000.000 καθαρά και έχει αγωνιστεί μόλις 2.108 λεπτά, κυρίως λόγω επιλογών του εκάστοτε προπονητή του.
Αρτούρο Βιδάλ (Ίντερ)

Ο συμπαίκτης του στους πρωταθλητές Ιταλίας και στη Χιλή, Αρτούρο Βιδάλ, είναι διαφορετική περίπτωση. Ο 34χρονος μέσος είχε αποδεχθεί το ρόλο του αναπληρωματικού από τη στιγμή που μετακόμισε στην Ιταλία από τη Βαρκελώνη και δεν τον ενοχλούν τα 7.416 ευρώ που έχει εισπράξει μέχρι στιγμής για κάθε λεπτό που έχει αγωνιστεί στο πρωτάθλημα σε αυτόν τον ένα χρόνο.
Άαρον Ράμσεϊ (Γιουβέντους)

Ο Άαρον Ράμσεϊ είναι ο Σάντσες της Γιουβέντους, αλλά με πολλούς περισσότερους τραυματισμούς. Ο Ουαλός μέσος συνήθως περνάει το χρόνο του στο σύλλογο στο ιατρείο ή στην αποθεραπεία και όχι στους αγωνιστικούς χώρους, έχοντας βεβαρημένο ιστορικό τραυματισμών από τον καιρό του στην Άρσεναλ. Στους “μπιανκονέρι” κοστίζει 7.809 ευρώ ανά λεπτό, ενώ φέτος το ποσό αυτό αναμένεται να αυξηθεί. Μέχρι στιγμής έχει αγωνιστεί μόλις 106 λεπτά σε Serie A και Champions League, αν και μόλις πριν λίγες μέρες έπαιξε 170 για τη χώρα του στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. “Αισθάνομαι καλά όταν με διαχειρίζονται καλά. Αν η απόδοσή μου σε έναν αγώνα είναι καλή, χρειάζομαι περισσότερο χρόνο ξεκούρασης μέσα στην εβδομάδα, αντί να περνάω χρόνο στην προπόνηση και να κουράζομαι”, δηλώνει ο ίδιος.Κρις Σμόλινγκ (Ρόμα)

Ύστερα από μία γεμάτη πρώτη σεζόν ως δανεικός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, από τη στιγμή που η Ρόμα έδωσε 15.000.000 για να τον αγοράσει, η πορεία δεν εξελίσσεται ιδανικά για τον Κρις Σμόλινγκ. Πέρυσι αγωνίστηκε μόλις σε 1.110 λεπτά στο πρωτάθλημα και φέτος έχει μόλις 132 σε τέσσερις αγώνες. Κόντρα στην Έμπολι ετοιμαζόταν για το πρώτο 90λεπτό έπειτα από έξι μήνες, όμως στο 89′ έγινε αλλαγή με μυϊκό πρόβλημα. Συνολικά μετράει 3.808 λεπτά στην κατηγορία και 2.337 ευρώ ανά λεπτό, ποσό που αυξάνεται, όσο περνάει ο χρόνος και δεν αγωνίζεται.
Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς (Μίλαν)

Η προσφορά του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στη Μίλαν από την επιστροφή του στα μέσα του 2019-2020 μέχρι σήμερα είναι αδιαμφισβήτητη. Δεν είναι μόνο τα 36 γκολ που τη βοήθησαν να επιστρέψει στο Champions League και στις πρώτες θέσεις της Serie A, είναι η γενικότερη παρουσία του που βοηθάει τον οργανισμό στην αναγέννησή του. Το κόστος, όμως, είναι επίσης υψηλό. Ο 40χρονος Σουηδός έχει εισπράξει 12.700.000 καθαρά από τους “ροσονέρι” μέχρι στιγμής, κάτι που συνεπάγεται σε 4.392 ανά λεπτό συμμετοχής. Από τον Μάρτιο έχει αγωνιστεί μόλις σε έξι παιχνίδια πρωταθλήματος και φέτος μόλις μισή ώρα κόντρα στη Λάτσιο, προλαβαίνοντας όμως να σκοράρει. Η επιστροφή στη δράση θα είναι άμεση πάντως, αφού αποθεραπεύτηκε πλήρως και θα βρίσκεται στην αποστολή για τον αγώνα με την Βερόνα (είχε πρόβλημα στον αχίλλειο).
Χαβιέρ Παστόρε (Ρόμα)

Εκτός συναγωνισμού είναι ο Χαβιέρ Παστόρε, σύμφωνα με την ιταλική ιστοσελίδα. Ο Αργεντινός επιθετικός βρίσκεται στην Έλτσε φέτος, αλλά έχει αγωνιστεί μόλις 58 λεπτά. Ουχί αναπάντεχο, αφού στις προηγούμενες τρεις σεζόν που ανήκε στη Ρόμα έπαιξε μόλις 1.184 λεπτά, κάτι που συνεπάγεται σε 11.402 ευρώ ανά λεπτό συμμετοχής