Έντονος και χωρίς να διστάσει να πει την άποψή του, ήταν ο Παύλος Μάρκου μιλώντας για τη διαιτησία, που απασχολεί πολύ έντονα το τελευταίο χρονικό διάστημα, αλλά και διαχρονικά.

 – Το κεφάλαιο διαιτησία είναι ενδεχομένως πιο επίκαιρο από ποτέ. Ποιο πιστεύεις ότι είναι το πρόβλημα και ποια η λύση του;

«Θα στο πω ξεκάθαρα. Όπως σε κάποιες δουλειές υπάρχει διαφθορά για να προχωρήσεις, το ίδιο ισχύει και στη διαιτησία. Μάθαμε στην Κύπρο να δουλεύουμε στο παρασκήνιο για να κάνουμε τη δουλειά μας. Υπάρχει παρασκήνιο στη διαιτησία. Η λύση είναι να φύγουν οι παλιοί. Σίγουρα όμως δεν μπορείς μόνο με ξένους, αλλά χρειάζονται για να στηριχθούν και οι νέοι διαιτητές. Δεν έχουμε όμως υπομονή. Άρα πώς περιμένεις να βελτιωθούν; Χρειάζεται ξεκαθάρισμα. Αλλά θα πρέπει να αφήσουν οι ομάδες τους νεαρούς να κάνουν λάθη».

– Πιστεύεις ότι δεν μπορούμε να βρούμε τη λύση ή ότι δεν… θέλουμε!

«Κάποιοι δεν θέλουν λύση. Οι δυνατοί δεν θα αδικηθούν πολλές φορές, αλλά λίγες».

– Θεωρείς ότι πρόβλημα είναι και τα ίδια τα σωματεία; Οι παράγοντες; Ότι βάζουν πρωτίστως το δικό τους συμφέρον παρά το καλό του ποδοσφαίρου;

«Ναι, ο καθένας σκέφτεται την ομάδα του. Δεν αντιλαμβάνονται πως με τη συνολική βελτίωση του ποδοσφαίρου θα βελτιωθεί και η δική του ομάδα».

Ανδρέας Βεντούρης