Μετά την πανάκριβη τη δεδομένη στιγμή περίπτωση του Βραζιλιάνου αριστερού μπακ Κριστιάνο ντα Σίλβα, ένας ακόμη ποδοσφαιριστής της Σέριφ, επίσης Βραζιλιάνος δεξιός μπακ Φερνάντο Πεϊσότο έχει μπει στο μικροσκόπιο τουλάχιστον δύο ελληνικών ομάδων.
Πέραν όλων των υπολοίπων, πρωτόγνωρων στην ιστορία του Champions League, που πετυχαίνει με τη φετινή της παρουσία στον θεσμό η Σέριφ, το σίγουρο είναι πως η πρωταθλήτρια Μολδαβίας αποτελεί πραγματικό «χρυσωρυχείο».
Ποδοσφαιριστές που αμείβονται με ελάχιστα, με συνολική αξία ρόστερ που δεν ξεπερνάει τα 12 εκατ. ευρώ, σε ένα club που δεν έχει μάθει να διαχειρίζεται ούτε τέτοια αναγνωρισιμότητα, αλλά ούτε και συνθήκες ενδιαφέροντος και έντονης παρακολούθησης των ποδοσφαιριστών της.
Ποδοσφαιριστών που εφόσον δείχνουν πως μπορούν να ανταποκριθούν επιτυχημένα στο υψηλότατο δυνατό επίπεδο, εύλογα προσελκύουν ενδιαφέρον και προκαλούν συζήτηση. Οι ελληνικές ομάδες, από τον χορό αδύνατον να λείψουν. Ο πρώτος λοιπόν, ο οποίος προ εβδομάδων εμφανίστηκε να βρίσκεται σε στόχαστρο τουλάχιστον δύο (Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ μνημονεύτηκαν) είναι ο αριστερός μπακ Κριστιάνο ντα Σίλβα.
Από τους παλαιότερους του ρόστερ της Σέριφ, συμπληρώνει μια πενταετία εκεί τον ερχόμενο Ιανουάριο. Δεν είναι τυχαίο πως έχουν κινηθεί ήδη διαδικασίες για να πάρει την μολδαβική υπηκοότητα και να αγωνιστεί στην εθνική Μολδαβίας (όπου αναντικατάστατος αριστερός μπακ είναι ο Ρέαμπτσιουκ). Το συμβόλαιο του ολοκληρώνεται τον Δεκέμβριο του 2022, θεωρείται όμως σχεδόν σίγουρο πως θα επεκταθεί για ένα εξάμηνο ώστε να διευκολυνθεί η διαδικασία πώλησής του.
Η τιμή του, η αλήθεια είναι πως μοιάζει να έχει ξεφύγει. Με τα σημερινά δεδομένα, εκτιμάται πως οι ελάχιστες απαιτήσεις της Σέριφ είναι στα 3 εκατ. ευρώ. Ακόμη και στο αρνητικό σενάριο για την πρωταθλήτρια Μολδαβίας, να μην δηλαδή πετύχει την εξάμηνη επέκταση του συμβολαίου του, τότε το plan b προβλέπει άμεση πώλησή του, τον Ιανουάριο, ώστε να μην φτάσει το καλοκαίρι και ο Κριστιάνο να μπορεί να υπογράψει όπου θέλει μπαίνοντας στο τελευταίο εξάμηνο του τρέχοντος συμβολαίου του.
Όπως και να ‘χει, ο 28χρονος Βραζιλιάνος, παρότι όντως έχει απασχολήσει (τουλάχιστον) σε επίπεδο scouting ελληνικά clubs φαίνεται πως τη δεδομένη στιγμή είναι μια αρκετά δύσκολη υπόθεση τόσο λόγω οικονομικών δεδομένων όσο και ανταγωνισμού.

Φερνάντο Πεϊσότο ο δεύτερος
Πέραν όμως της φαινομενικά δύσκολης και ακριβής περίπτωσης του Κριστιάνο, υπάρχει και δεύτερος ποδοσφαιριστής της Σέριφ, ο οποίος βρίσκεται στις λίστες τουλάχιστον δύο ελληνικών ομάδων, πάντα έστω σε επίπεδο τσεκαρίσματος και scouting. Πρόκειται για έναν ακόμη Βραζιλιάνο, επίσης για μπακ, αλλά αγωνιζόμενο στο άλλο άκρο.
Είναι ο 22χρονος δεξιός μπακ Φερνάντο Πεϊσότο, ο οποίος βρίσκεται στο Τίρασπολ από τον περασμένο Φεβρουάριο, έχοντας συμβόλαιο ως το καλοκαίρι του ’23. Αναντικατάστατος στη φετινή σεζόν, με την δική του χρηματιστηριακή αξία να βρίσκεται σε ανοδική μεν τάση (όπως άλλωστε κάθε ποδοσφαιριστής της Σέριφ), αλλά σε σαφώς πιο «ελκυστικό» επίπεδο, με τις πληροφορίες που έχουν συλλέξει οι ελληνικές ομάδες που έχουν ψαχτεί για τον Βραζιλιάνο ακραίο να θέλουν την Σέριφ να συμβιβάζεται με ένα ποσό γύρω στο 1 εκατ. ευρώ.
Το έξτρα δελεαστικό πέραν ηλικίας, δυναμικής και συνθηκών που συνθέτουν το πλαίσιο των δεδομένων για τον Φερνάντο, αποτελεί το γεγονός ότι διαθέτει κοινοτικό διαβατήριο (ιταλικό) και έτσι δεν καταλαμβάνει θέση ξένου. Γι αυτό και τουλάχιστον δύο μεγάλες ελληνικές ομάδες τσεκάρουν την περίπτωσή του.