Η φάση που συζητήθηκε στο ντέρμπι ΑΕΛΑπόλλων και έγινε σημείο αναφοράς με την κόκκινη κάρτα στον τερματοφύλακα της ΑΕΛ για φάουλ πάνω στον Νταμπό, συζητήθηκε μεταξύ άλλων στο σενάριο των διαιτητών.
Όπως μάθαμε, ο Μίλοραντ Μάζιτς, κάλυψε τον Κυριάκο Χριστοδούλου για την αποβολή του Κεραυνού, λέγοντας ότι εκτός περιοχής ο τερματοφύλακας με ακάλυπτη την εστία του σημαίνει στέρηση ευκαιρίας επίτευξης γκολ από αντίπαλο.
Στο ίδιο ντέρμπι όμως, είπε στον Κυριάκο Χριστοδούλου, ότι έπρεπε στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου να αποβάλει με κόκκινη κάρτα τον Χαμάς του Απόλλωνα, ο οποίος έπαιξε κατά τρόπο αντιαθλητικό πάνω στον Μεντόγεβιτς και ήταν λάθος η κίτρινη κάρτα.
Οι πληροφορίες μας επίσης, θέλουν τον κύριο Μάζιτς να σημειώνει στον διαιτητή Δημήτρη Κουμή, ότι δεν έπρεπε να αποβάλει με 2η κίτρινη τον Σαμπίνια του Ολυμπιακού, ο οποίος σύμφωνα με τον Σέρβο, ούτε καν φάουλ δεν έκανε πάνω στον Εσπινόσα στον αγώνα με την ΑΕΚ.
Θυμίζουμε ότι ο διαιτητής έδειξε 2η κίτρινη κάρτα στον αμυντικό του Ολυμπιακού, απόφαση για την οποία διαφώνησε ο Μάζιτς.
Στο ΑνόρθωσηΑΠΟΕΛ, παρατήρησε τον Χρυσοβαλάντη Θεουλή για το λάθος που έκανε στην τελευταία φάση. Του υπέδειξε ότι ήταν δική του ευθύνη να δει το χέρι που έκανε ο αμυντικός της Ανόρθωσης (βλέπε Αραγιούρι)  και να καταλογίσει το πέναλτι, ακόμα και αν είχε ευθύνη ο VAR για να τον καθοδηγήσει
Στο ίδιο παιχνίδι, έγινε παρατήρηση στο διαιτητή, ότι δεν δικαιολογείται να πάρει τόσο χρόνο η απόφαση του να καταλογίσει το δεύτερο γκολ της Ανόρθωσης, σε μία τόσο ξεκάθαρη φάση, όπως την αξιολόγησε.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΟΜΟΝΟΙΑ: Σωστή η συνεργασία διαιτητή (βλέπε Λούκας Σωτηριου) και VAR στη φάση του Σέχου, ο οποίος σωστά επίσης αντίκρυσε την κόκκινη κάρτα. Λόγω του ότι ήταν βάιαιο-αντιαθλητικό (όπως το είπε ο κύριος Μάζιτς) το μαρκάρισμα από πίσω στον παίκτη του Ολυμπιακού (βλέπε Γουακάσο) και πάντα τέτοια μαρκαρίσματα πρέπει να τα προσέχουν οι διαιτητές, πριν πάρουν την απόφαση.