Ένα γκολ ήταν αρκετό για την Αργεντινή, ώστε να επικρατήσει 1-0 του Περού και να κάνει ακόμα ένα βήμα προς Κατάρ.

Στο “Μονουμεντάλ”, η πρώτη καλή στιγμή ανήκε στους Περουβιανούς, με τον Λαπαντούλα να εκτελεί φάουλ και τον Μαρτίνες να αποκρούει. Στο 9ο λεπτό, η Αργεντινή βγήκε μπροστά, ο Κριστιάν Ρομέρο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με κεφαλιά, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ. Ακόμα μια καλή στιγμή για το Περού, λίγο αργότερα, με τον Λαπαντούλα να μην κάνει καλό κοντρόλ και τον Μαρτίνες να επεμβαίνει αποτελεσματικά. Οι γηπεδούχοι είχαν μια καλή στιγμή με τον Ντι Μαρία και δυο λεπτά αργότερα οι Πρωταθλητές Λατινικής Αμερικής άνοιξαν το σκορ. Ο Ντε Πάουλ έπαιξε το 1-2 με τον Μολίνα, ο οποίος έδωσε την ασίστ στον Λαουτάρο Μαρτίνες, για να κάνει, ο επιθετικός της Ίντερ, το 1-0.

Στην επανάληψη, η ενδεκάδα του Περού ενισχύθηκε με την είσοδο του Τζέφερσον Φαρφάν, 100η συμμετοχή με την εθνική ομάδα, ο οποίος κέρδισε πέναλτι στο 64ο λεπτό. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Γιοτούν, αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και πέταξε στα σκουπίδια τη μεγαλύτερη ευκαιρία του Περού στο ματς.

Έτσι, η Αργεντινή διατήρησε το, εντός έδρας, αήττητο κόντρα στο Περού, 19 ματς χωρίς ήττα, και παρέμεινε στη δεύτερη θέση, σε απόσταση ασφαλείας από τους διώκτες της.

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Μαρτίνες, Μολίνα, Ρομέρο, Οταμέντι, Ακούνα, Ντε Πάουλ, Παρέδες (73′ Ροντρίγκες), Λο Σέλσο (90’+4′ Παλάσιος), Μέσι, Μαρτίνες (85′ Κορέα), Ντι Μαρία (73′ Νικόλας Γκονζάλες)

ΠΕΡΟΥ: Γκαλέσε, Λόρα, Ζαμπράνο, Καλένς, Τράουκο, Ακουΐνο, Κουέβα, Κρίστοφερ Γκονζάλες (85′ Λόπες), Γιοτούν (74′ Καρταχένα), Γκαρσία (73′ Κόστα), Λαπαντούλα (60′ Φαρφάν)