Ο τεχνικός της ΑΕΚ, Νταβίντ Καταλά, παραθέτει την καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα με την ΠΑΕΕΚ.
Η πρώτη του τοποθέτηση: «Έχουμε δουλέψει ώστε να παρουσιαστούμε ανταγωνιστικοί σε ακόμη ένα παιχνίδι. Έχουμε συγκεντρωθεί στο στόχο μας. Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι, κάναμε καλή δουλειά στις προπονήσεις. Είναι άλλη μία πρόκληση».
Ακολούθησαν οι απαντήσεις στις ερωτήσεις των Μ.Μ.Ε:
– Η καλή παρουσία της ομάδας και ο ενθουσιασμός στις τάξεις του κόσμου αν βάζει επιπλέον πίεση ή λειτουργεί θετικά: «Δεν μπορώ να πω ότι μας βάζει επιπρόσθετη πίεση. Η αλήθεια είναι πως έχουμε πολύ καλή ατμόσφαιρα. Όμως δεν πρέπει να σταματάμε να επιζητάμε τη βελτίωση. Δεν τελείωσε κάτι επειδή έχουμε καλά αποτελέσματα τον τελευταίο καιρό. Θα πρέπει να κρατήσουμε τα πόδια στο έδαφος, θα είναι μεγάλο λάθος αν δεν συμβεί κάτι τέτοιο».
– Για τη σημασία του αγώνα, λαμβάνοντας υπόψη ότι την Κυριακή θα γίνουν δύο ντέρμπι μεταξύ ομάδων με τους ίδιους στόχους: «Είναι το ίδιο σημαντικό όπως όλα όσα δώσαμε μέχρι τώρα. Θα είναι πολύ δύσκολο. Θα είναι πιο δύσκολο απ’ όσα παίξαμε μέχρι τώρα. Δεν μας ενδιαφέρει ποιοι παίζουν την Κυριακή, αλλά το τι θα κάνουμε εμείς».
– Για το αν θα ανανεωθεί το συμβόλαιο του Ακοράν, απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου, Κυριάκος Δημητρίου: «Τα θέματα προγραμματισμού τα χειρίζεται ο τεχνικός διευθυντής, δεν υπάρχει κάτι άλλο πλην της εξέλιξης με Τρισκόφσκι».
– Για το αν η ΑΕΚ μπορεί να κατακτήσει το πρωτάθλημα: «Καταλαβαίνω ότι ο κόσμος θέλει να δει ψηλά την ομάδα, αλλά παρακαλώ, δεν μπορώ να πω κάτι σ’ αυτή την ερώτηση. Για μένα, το πρωτάθλημα είναι το παιχνίδι με την ΠΑΕΕΚ.
– Για τα αγωνιστικά δεδομένα: «Δεν υπολογίζονται οι Ροσάλες, Άνχελ Γκαρσία και ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ, που ακόμη είναι στη διαδικασία να επιστρέψει».
– Σε ποιους τομείς χρειάζεται ακόμη βελτίωση: «Σε πολλά πράγματα ακόμη. Το παιχνίδι μας χωρίς την μπάλα, την πίεση που ασκούμε, την άμυνα, την κυκλοφορία της μπάλας, το πώς βγάζουμε μπροστά την μπάλα στην επίθεση».
– Η προσέγγιση του αγώνα με την ΠΑΕΕΚ: «Θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το παιχνίδι με το ίδιο πνεύμα και φιλοδοξία. Αν δεν έχουμε τον ίδιο ρυθμό και δεν κάνουμε την ίδια δουλειά, δεν θα κερδίσουμε. Η σημασία του αγώνα είναι η ίδια. Αυτό που προσπαθώ να μεταδώσω και στους παίκτες είναι να αντιμετωπίζουμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια προσέγγιση και φιλοδοξία».
– Για το πώς διαχειρίστηκε τη νίκη επί του Απόλλωνα κι αν τον… ανησυχεί ο ενθουσιασμός που δημιουργήθηκε: «Το παιχνίδι με τον Απόλλωνα είναι πλέον παρελθόν. Ήταν μια μεγάλη νίκη, αλλά τελείωσε. Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αγώνα που ακολουθεί. Περιμένω από τους παίκτες να δείξουν ότι είναι έτοιμοι».
– Για το ότι κόντρα σε Δόξα και Ολυμπιακό δυσκολεύτηκε, τι πρέπει να αλλάξει στο ματς με την ΠΑΕΕΚ: «Όντως υποφέραμε σ’ αυτά τα παιχνίδια. Για μένα, το αυριανό παιχνίδι θα είναι από τα πιο δύσκολα. Είναι πολύ συμπαγής ομάδα, δουλεύουν όλοι μαζί, περιμένω ότι θα υποφέρουμε. Πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό, να είμαστε συμπαγείς και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες».
– Για την ανανέωση του συμβολαίου του Ιβάν Τρισκόφσκι: «Είναι πολύ σημαντικό για μας. Όλοι ξέρουμε τι αντιπροσωπεύει. Είμαι σίγουρος ότι θα προσπαθήσει να δώσει ακόμη περισσότερα στο μέλλον. Ξέρω τι μπορεί να προσφέρει και θα τον πιέζω ακόμη περισσότερο για να δώσει ακόμη μεγαλύτερη χαρά στον κόσμο και στην ομάδα».
– Για τις εμφανίσεις του Ιωακείμ Τούμπα: «Το επίπεδο των τερματοφυλάκων μας είναι απίστευτο. Υπάρχει ανταγωνισμός, αλλά είναι καλό γι’ αυτούς. Δεν μπορώ να πω κάτι αρνητικό για κανέναν, δουλεύουν πάρα πολύ. Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Θα πρέπει να κερδίσουν τη θέση τους και θα έχουν την ευκαιρία να δείξουν την ποιότητά τους».
– Για την εικόνα που έχει για την ΠΑΕΕΚ και το δυνατό της σημείο: «Είναι μια ομάδα που μ’ αρέσει πολύ. Τρέχει αρκετά, είναι συμπαγής και ήταν ανταγωνιστική σε όλα τα παιχνίδια που έδωσε ως τώρα».
– Πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο οι επιστροφές ποδοσφαιριστών: «Έχουμε πλέον περισσότερες επιλογές. Όσο περισσότεροι είναι διαθέσιμοι, τόσο το καλύτερο για την ομάδα. Μας δίνει μεγαλύτερη δύναμη».
– Πόσο σημαντικό είναι το να διαθέτει η ομάδα παίκτες-ηγέτες: «Πάρα πολύ σημαντικό. Βλέπω ότι κάποιοι αναλαμβάνουν ηγετικό ρόλο στο γήπεδο, στα αποδυτήρια. Δεν είναι μόνο ο Ιβάν. Είναι ο Μίκελ, ο Νικόλας αλλά κι άλλοι ποδοσφαιριστές. Έχουμε βελτιωθεί αρκετά σ’ αυτό το κομμάτι».
– Για τον κόσμο: «Μας κάνει δυνατότερους όταν έρχεται στο γήπεδο. Αν περιμένει ότι θα κερδίσουμε 4-0 ή 5-0, κάνει λάθος. Μην περιμένετε κάτι τέτοιο. Σας λέω ότι θα υποφέρουμε. Ελάτε να μας υποστηρίξετε».