Πιο κοντά από ποτέ φαίνεται πως βρίσκεται πλέον η παραμονή του Στιβ Μπρους στον πάγκο της Νιούκαστλ και στο ματς με την Τότεναμ, με τον 60άχρονο Άγγλο τεχνικό να φτάνει τα 1000 ματς στην Premier League και να το… οφείλει αποκλειστικά στην έξυπνη κίνηση του Μάικλ Άσλεϊ, προτού αποχωρήσει!
Ο τέως ισχυρός άνδρας της Νιούκαστλ, Μάικλ Άσλεϊ έχει ορθώς κατηγορηθεί για αρκετά. Η ομάδα του πραγματοποίησε μόλις μία προσθήκη κατά την καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο, ενώ στα 14 χρόνια προεδρίας του, η Νιούκαστλ κατέκτησε μόλις δύο τίτλους, αυτούς της Championship, έχοντας παράλληλα τερματίσει μόλις δύο φορές πάνω από την 10η θέση.
Ωστόσο ο χειρισμός του στο θέμα του Στιβ Μπρους φαίνεται πως ακόμη και αν αυτός δεν βρίσκεται στο «τιμόνι» της ομάδας, είναι εξαιρετικός. Δεν του έδωσε το budget που επιθυμούσε, δεν τον στήριξε όσο άπαντες θα ήθελαν, αλλά του έβαλε ρήτρα αποδέσμευσης που «αγγίζει» τα 8 εκατομμύρια λίρες.
Ένα υψηλό ποσό, που ακόμη και το πάμπλουτο fund των Σαουδαράβων δεν επιθυμεί να ξοδέψει στις πρώτες του ημέρες στο «Σεντ Τζέιμς Παρκ». Κάπως έτσι, ο Άγγλος προπονητής, σήμερα θα δώσει συνέντευξη Τύπου ενόψει της επικείμενης αναμέτρησης με την Τότεναμ την Κυριακή, και θα καθίσει στον πάγκο των «καρακαξών» για 97η φορά στην καριέρα του.
Θα φτάσει τα 1000 ματς, πράγμα που είχε στο μυαλό του, και θα έχει μία τελευταία ευκαιρία να οδηγήσει τη Νιούκαστλ στην πρώτη νίκη της σεζόν, και στην… πρώτη δική της, μετά από πέντε μήνες!
Σαφώς και το οφείλει λοιπόν στον Μάικλ Άσλεϊ, ο οποίος γνώριζε την εξέλιξη των πραγμάτων και θέλησε να μην… φύγει μαζί του ο Στιβ Μπρους από τη Νιούκαστλ! Όλα δείχνουν παραμονή. Όλα δείχνουν… 1000 ματς. Κάπου εκεί κοντά, ο Μάικλ Άσλεϊ μπορεί να αισθάνεται «διπλά» δικαιωμένος, αναφορικά με το deal του με τους Σαουδάραβες.
Εισέπραξε 300 εκατομμύρια λίρες, σκεπτόμενος την επόμενη επιχειρηματική του κίνηση, και «μπλόκαρε» την απομάκρυνση του Στιβ Μπρους, με τον οποίο διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις…