Με 4-2-3-1 ή με 3-5-2; Η ΑΕΛ συνήθως στα ντέρμπι πάει με τον πρώτο σχηματισμό κι αυτό ίσχυσε φέτος κόντρα στον Απόλλωνα. Τότε έπαιξε με Ριστέφσκι και Τεϊσέιρα στα στόπερ, Μαζάν και Σάντος ως μπακ, με Μεντόγεβιτς, Νταβόρ και Ριέρα στη μεσαία γραμμή, έχοντας τους Πελέ και Τόρες στα άκρα της επίθεσης και τον Τσέποβιτς στην κορυφή της γραμμής κρούσης.
Το θέμα λοιπόν είναι αν ο Ντούσαν Κέρκεζ θα επιλέξει ξανά αυτό το σύστημα σε ντέρμπι, ή θα προτιμήσει στο επικείμενο με την Ανόρθωση το 3-5-2, το οποίο χρησιμοποίησε στο δεύτερο ημίχρονο του τελευταίου αγώνα πρωταθλήματος με την ΠΑΕΕΚ.
Σ’ αυτό το ματς, με την είσοδο των Μάζουρεκ, Μάιντεβατς και Έουλερ με την έναρξη του δευτέρου μέρους, είχε παίξει με Μαζάν, Σωτηρίου και Τεϊσέιρα στα στόπερ, ακραίους μπακ-χαφ τους Σάντος και Έουλερ, με Μεντόγεβιτς, Μάζουρεκ και Πελέ στη μεσαία γραμμή και τους Μάιντεβατς-Τσέποβιτς στην επίθεση. Η ΑΕΛ έγινε πιο επιθετική μ’ αυτόν τον σχηματισμό, πίεσε αρκετά την αντίπαλό της και κατάφερε να γυρίσει το παιχνίδι.
Προφανώς όμως, η προσέγγιση του ντέρμπι με την Ανόρθωση είναι διαφορετική, αφού τα δεδομένα δεν έχουν σχέση με τον αγώνα στο Μακάρειο. Θυμίζουμε ότι εκτός πλάνων είναι μονάχα ο τιμωρημένος Κεραυνός και στο τέρμα θα βρίσκεται ξανά ο Βοζίνια.

Ανδρέας Βεντούρης