ΙΡΒΙΝΓΚ: «Εγώ ορίζω τη ζωή μου και επιλέγω να μην εμβολιαστώ»
NBA

ΙΡΒΙΝΓΚ: «Εγώ ορίζω τη ζωή μου και επιλέγω να μην εμβολιαστώ»

Ο Κάιρι Ίρβινγκ δεν πτοείται και επιμένει να μην εμβολιαστεί υποστηρίζοντας τη θέση του και ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να αποσυρθεί.
Καμία διάθεση να υπαναχωρήσει στη θέση του κατά του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό δεν έχει ο Κάιρι Ίρβινγκ. Παρότι οι Νετς αποφάσισαν να τον θέσουν εκτός ομάδας, από τη στιγμή που δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στα ματς του Μπρούκλιν (και της Νέας Υόρκης) λόγω του υγειονομικού πρωτοκόλλου, ο 29χρονος άσος είναι σαφής.
«Επιλέγω να μην εμβολιαστώ. Είναι επιλογή μου και ζητώ να τη σεβαστείτε όλοι σας. Θα συνεχίσω να είμαι σε φόρμα και έτοιμος να παίξω για την ομάδα. Δεν είναι πολιτικό το θέμα, δεν έχει να κάνει με το ΝΒΑ ή με την ομάδα μου. Έχει να κάνει με τη ζωή μου και το τι επιλέγω εγώ να κάνω. Στέκομαι στο πλευρό όσων υποστηρίζουν αυτό που είναι δίκαιο. Ο καθένας έχει δικαίωμα να κάνει αυτό που θεωρεί καλύτερο για τον εαυτό του. Είναι λυπηρό να βλέπω αυτό το πράγμα να χωρίζει τον κόσμο και να χάνουν άνθρωποι τις δουλειές τους. Δεν είναι το θέμα ότι είμαι αντιεμβολιαστής. Έχει να κάνει με το πώς νιώθω εγώ. Κι εγώ νιώθω πως δεν είμαι βέβαιος. Γνωρίζω τις συνέπειες της απόφασής μου, αλλά εγώ ορίζω τη ζωή μου. Ζούμε σε τρελές εποχές. Δεν έχω κάνει κακό σε κάποιον, δεν έχω κάνει κανένα έγκλημα. Αν επιλέξεις να κάνεις το εμβόλιο, σε υποστηρίζω. Κάνε αυτό που θεωρείς καλύτερο για σένα. Εγώ θα συνεχίσω να προσεύχομαι για όλους τους ανθρώπους που έχασαν δικούς τους από την πανδημία», τόνισε σε live που έκανε στο Instagram.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως η όλη υπόθεση δεν πρόκειται να τον ωθήσει στην αποχώρηση από την ενεργό δράση. «Μην πιστεύετε πάντως πως θα σταματήσω την καριέρα μου για αυτό το θέμα. Κανένας δεν θα με φιμώσει. Δείτε αν θα προβληθεί αυτό το βίντεο στα κανάλια ή θα ακουστεί η αλήθεια κάπου, προτού μιλήσετε για μένα και το τι κάνω με τη ζωή μου. Εγώ δεν αποσύρομαι και δεν θα αφήσω έτσι αυτό το παιχνίδι. Υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά να γίνει».
Αν ο Ίρβινγκ χάσει κάθε παιχνίδι στο Μπρούκλιν φέτος, όπως και τα δύο ματς της regular season με τους Νικς, θα δει να αφαιρούνται 17 εκατ. δολάρια από το συμβόλαιό του, το οποίο προβλέπει 187 εκατ. δολάρια για την προσεχή τετραετία.

Related posts