Ο Ιβάν Τρισκόφσκι πάει… φουριόζος στον επικείμενο αγώνα με την ΠΑΕΕΚ μετά τη συμφωνία για την ανανέωση του συμβολαίου του μέχρι το 2024, για έναν ακόμη επιπλέον λόγο: για να καταρρίψει ένα (ακόμη) προσωπικό του ρεκόρ!
Αν σκοράρει στην αναμέτρηση του Σαββάτου, θα καταγράψει ένα νέο ατομικό ρεκόρ, που θα αφορά των αριθμό των συνεχόμενων παιχνιδιών πρωταθλήματος που βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα!
Δυο φορές στην καριέρα του, αγωνιζόμενος στην ομάδα της Λάρνακας, έχει σκοράρει σε έξι συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος. Φέτος, ο «Τρίσκο» έχει σκοράρει έξι γκολ στα πρώτα πέντε παιχνίδια. Ένα με τη Δόξα, με την Ομόνοια, τον Ολυμπιακό, την Πάφο και δύο με τον Απόλλωνα.
Αν υπολογίζουμε και τον τελευταίο αγώνα του περσινού πρωταθλήματος κόντρα στην Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», που επίσης σκόραρε (και μάλιστα εις διπλούν), τότε φτάνουμε στα έξι συνεχόμενα παιχνίδια με γκολ. Το ‘χει καταφέρει ξανά τη σεζόν 2016-17, όταν βρήκε το δρόμο προς τα δίχτυα κόντρα σε Εθνικό, Καρμιώτισσα, Απόλλωνα, Ανόρθωση, Νέα Σαλαμίνα και Άρη.
Αν σκοράρει με την ΠΑΕΕΚ, τότε θα δημιουργήσει ένα νέο ατομικό ρεκόρ, με γκολ σε επτά συνεχόμενα ματς πρωταθλήματος! Παρεμπιπτόντως, ο Τρισκόφσκι χρειάζεται μόλις ένα γκολ για να φτάσει τα 90 στο πρωτάθλημα και συνολικά τα 120 με τη φανέλα της ΑΕΚ, σε όλες τις διοργανώσεις!
Μέχρις στιγμής, έχει σκοράρει 119 γκολ με την ομάδα της Λάρνακας. Συγκεκριμένα, πέτυχε 89 στο πρωτάθλημα, 10 στο κύπελλο και 20 στην Ευρώπη! Είναι ο πρώτος σκόρερ της ιστορίας της, μακράν του δεύτερου που είναι ο Λευτέρης Ελευθερίου με 71 τέρματα!

Ανδρέας Βεντούρης