«Πιστεύω σε όλους τους παίκτες μου». Μία ατάκα πολύ συνηθισμένη από προπονητές, που μοιάζει πλέον με… κλισέ. Ο κάθε προπονητής, στην προσπάθειά του είτε να κρατήσει σε εγρήγορση τους ποδοσφαιριστές του είτε να δείξει, επικοινωνιακά, πως τους πιστεύει όλους, ρίχνει αυτή την… ατάκα. Πόσοι όμως την εννοούν πραγματικά και πόσοι το δείχνουν στην πράξη; Πολλοί δεν είναι, αλλά σ’ αυτούς συγκαταλέγεται αναμφίβολα ο Νταβίντ Καταλά!
Στα μόλις πέντε πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, ο Ισπανός προπονητής χρησιμοποίησε ήδη 26 ποδοσφαιριστές! Αν συμπεριλάβουμε και τον αγώνα κυπέλλου με την Αλκή ο αριθμός θ’ ανέβει στους 27, καθώς σ’ εκείνο το ματς πήρε φανέλα βασικού ο Κρίστιαν Ζοέλ στο τέρμα, ο οποίος δεν έχει παίξει ακόμη στο πρωτάθλημα. Σ’ αυτόν τον αριθμό περιλαμβάνονται οι Φερνάντεθ και Τρουγιόλς, οι οποίοι είχαν αγωνιστεί στο παιχνίδι της πρεμιέρας με τη Δόξα στην «Αρένα» αλλά πλέον δεν βρίσκονται στο ρόστερ…
Αναμφίβολα πρόκειται για έναν εντυπωσιακό αριθμό και δεν συναντάς συχνά κάτι τέτοιο. Ο κόουτς δεν μένει στα λόγια, αλλά δείχνει και στην πράξη στους παίκτες του ότι τους υπολογίζει και τους εμπιστεύεται.
Προφανώς υπάρχουν ποδοσφαιριστές που στην ιεραρχία είναι ψηλότερα από άλλους. Αυτό ισχύσει σε κάθε ομάδα στον κόσμο, σε κάθε γωνιά στον πλανήτη. Ωστόσο, είναι πραγματικά αξιοσημείωτο να έχει χρησιμοποιήσει ένας προπονητής συνολικά 27 ποδοσφαιριστές σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα!
Αναλυτικά οι ποδοσφαιριστές που πήραν χρόνο συμμετοχής από τον Καταλά: Μαρτίνεθ, Τούμπας, Ζοέλ, Τόμοβιτς, Μιλίτσεβιτς, Γκονζάλεθ, Χριστοφόρου, Τάντι, Ροσάλες, Γκαρσία, Φερνάντεθ, Τρουγιόλς, Εγγλέζου, Λουΐς Γκουστάβο, Μάμας, Ναούμ, Εσπινόσα, Αναστασίου, Άμπραχαμ, Τρισκόφσκι, Νταρμπισάιαρ, Ρόμο, Ολατούντζι, Ακοράν, Γκιούρτσο, Φαράζ και Μακρής.

Ανδρέας Βεντούρης