Μπορεί ένα παιχνίδι πρωταθλήματος να χαρακτηριστεί τελικός, όταν είμαστε ακόμη στον Οκτώβριο και έχουν γίνει μόλις πέντε αγωνιστικές; Μπορεί!

Στην περίπτωση της Ομόνοιας αυτό ισχύει στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα που ακολουθεί. Γιατί οι οχτώ χαμένοι βαθμοί στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια (εκκρεμεί αυτό με την ΑΕΛ) έχουν φέρει τους πρωταθλητές σε δύσκολη θέση βαθμολογικά και μόνο μία νίκη επί του πρωτοπόρου Απόλλωνα μπορεί να αντιστρέψει την κατάσταση.

Οχτώ βαθμοί χωρίζουν τους δύο αντιπάλους (με τον Απόλλωνα να έχει δώσει και τα πέντε παιχνίδια του) και μόνο η νίκη μπορεί να αποτελέσει το εφαλτήριο για τους «πράσινους», ώστε να ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους για διατήρηση των σκήπτρων στο πρωτάθλημα. Ακόμη και η ισοπαλία δεν δείχνει θετικό αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή, ενώ ενδεχόμενη ήττα θα είναι οδυνηρή για τους πρωταθλητές, αφού σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα βρεθούν στο -11 από την κορυφή. Έστω και με αγώνα λιγότερο, το -11 είναι δύσκολα διαχειρίσιμο.

Και πέρυσι οι «πράσινοι» είχαν μπει νωχελικά στο πρωτάθλημα, πληρώνοντας το διπλό ταμπλό με την Ευρώπη, και πήραν τα πάνω τους κυρίως στο δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και στα πλέι οφ, αλλά ουδέποτε είχαν μείνει τόσο πίσω. Ο Χένινγκ Μπεργκ δεν θέλει ούτε να σκέφτεται τέτοιο ενδεχόμενο και ετοιμάζει πλάνο εξουδετέρωσης του Απόλλωνα με στόχο το παιχνίδι αυτό να αποτελέσει την απαρχή του come back των πρωταθλητών.

Ειρήνη Σπυροπούλου