Με τα καλύτερα λόγια για τον Αργύρη Γιαννίκη -τόσο ως προπονητή, όσο και ως συνεργάτη- μίλησε στον bwinΣΠΟΡ FM 94,6 ο Γιάννης Ντουρουντός. Συζητώντας με τους Μπάμπη Χριστόγλου-Σταύρο Χονδροθύμιο, ο πρώην γυμναστής του ΠΑΣ Γιάννινα εξέφρασε την πίστη ότι ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ έχει όλα τα εχέγγυα να πετύχει.
Αφού τον χαρακτήρισε λοιπόν άψογο στο είδος του και εξήγησε πόση βαρύτητα δίνει στην τακτική και στο επιθετικό ποδόσφαιρο, στάθηκε και στην εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλει τους ανθρώπους που δουλεύουν γύρω του.
Παράλληλα δήλωσε βέβαιος ότι έχει τον τρόπο ν’ ανταποκριθεί σε αυτό που θεωρείται από τα πιο κομβικά κομμάτια της νέας του δουλειάς, το να διαχειριστεί δηλαδή τα μεγαλύτερα ονόματα παικτών που θα συναντήσει στην «Ένωση».
Αναλυτικά όσα είπε ο Ντουρουντός
Για τον Γιαννίκη ως τεχνικό και ως συνεργάτη: «Είναι ένας προπονητής από τον οποίο μόνο θετικά μπορείς να αποκομίσεις. Στα 2,5 χρόνια που ήμασταν μαζί στα Γιάννενα έχω κρατήσει μόνο ωραίες αναμνήσεις. Του αρέσει πολύ να δουλεύει, αφιερώνει πολύ χρόνο στο τακτικό κομμάτι. Ήταν έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα και καλά έκανε και το αποφάσισε».
Για το τι θα πρέπει να περιμένουν οι φίλοι της ΑΕΚ από τον Γιαννίκη: «Πολλή δουλειά, υπομονή και προσήλωση στο τακτικό πλάνο. Θα δουλέψει πολύ και ο χρόνος θα δείξει αν θα τα καταφέρει».
Για τη σύνδεση τακτικής και εκγύμνασης στο πρόγραμμα του Γιαννίκη: «Το αποτέλεσμα που βγαίνει στο γήπεδο είναι ομαδικό. Το συζητάμε, ο καθένας εκφράζει την άποψή του και φυσικά ο τεχνικός έχει τον τελευταίο λόγο. Θέλει ακόμα και στις ασκήσεις φυσικής κατάστασης να έχει μέσα τακτικό κομμάτι για να δημιουργούνται αυτοματισμοί. Του αρέσει το επιθετικό ποδόσφαιρο και να έχει τον έλεγχο του παιχνιδιού. Είναι άριστος στο είδος του και με βάση αυτά που θα βρει, θα καταρτίσει και το αντίστοιχο πλάνο για να παρουσιάσει αυτά που πρεσβεύει».
Για τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους συνεργάτες του: «Είναι ένας άνθρωπος που προσωπικά μου έδωσε εμπιστοσύνη, χώρο και χρόνο από την πρώτη στιγμή. Θεώρησε ότι οι απόψεις μας ήταν κοινές και από ‘κει και πέρα υπήρξε άψογη συνεργασία, συνεννόηση και φυσικά είχε τον τελευταίο λόγο στις αποφάσεις, γιατί ο προπονητής είναι εκείνος που κρίνεται στο τέλος».
Για το αν θα μπορέσει ο Γιαννίκης να διαχειριστεί τα μεγαλύτερα ονόματα παικτών που θα βρει στην ΑΕΚ: «Οι ποδοσφαιριστές είναι αθλητές που τους δίνονται κατευθύνσεις. Όταν πείθονται ότι αυτές οι κατευθύνσεις έχουν αποτέλεσμα και τους βοηθούν να εξελιχθούν ως επαγγελματίες και ως άνθρωποι -είτε έχουν υψηλό, είτε έχουν χαμηλό συμβόλαιο- θα ακολουθήσουν».
Για το αν θεωρεί ότι γίνεται καλή δουλειά στην εκγύμναση των ελληνικών ομάδων και ποιες βλέπει σε καλύτερη κατάσταση: «Είμαστε ακόμα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος και είναι πολύ πρώιμο να το κρίνουμε. Επίσης έχει να κάνει με το πρόγραμμα και τους τραυματισμούς κάθε ομάδας. Οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να περάσουν κάποια ματς για να βγάλουμε ένα πιο ασφαλές συμπέρασμα.
Στη φάση που βρισκόμαστε ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός δείχνουν πολύ καλά στοιχεία σε αυτό το κομμάτι. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα που δείχνει να χρειάζεται λίγο παραπάνω χρόνο, ενώ ταλαιπωρείται και από τραυματισμούς βασικών, οπότε θεωρώ ότι θα έχει καλύτερη εικόνα στη συνέχεια».