Μπορεί να ανακάμψει αγωνιστικά ή δεν μπορεί; Ερωτήματα τα οποία φιγουράρουν στις συζητήσεις των φίλων των «πρασίνων» που ανησυχούν και αγωνιούν για την ομάδα τους.
Ο Χένινγκ Μπεργκ, το είπε μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. Ότι είναι δική του η ευθύνη για να φτιάξει την ομάδα και να την επαναφέρει στο επίπεδο που ήταν.
Αυτό ακριβώς θα επιδιώξει να κάνει από τον επόμενο αγώνα, σε μία βδομάδα με τον Απόλλων στο ΓΣΠ.
Πως όμως θα φτιάξει την ομάδα ο Νορβηγός κόουτς; Η απάντηση, είναι στον τρόπο με τον οποίο ενδεχομένως να παρατάξει τη βασική 11άδα, τόσο σε πρόσωπα, όσο και σε πλάνο.
Αναμένεται να επαναφέρει στις βασικές του επιλογές την αμυντική 4άδα που είχε κατά νου στην αρχή του πρωταθλήματος, πλην βέβαια του τιμωρημένου Σέχου.
Αναμένεται να δώσει φανέλα βασικού στο Χούμποτσαν δεξιά στην άμυνα, αριστερά θα μείνει ο Λέζιακς με τους Γιούστε και Λανγκ να είναι το κεντρικό δίδυμο με εναλλακτική επιλογή το Νικόλα Παναγιώτου.
Η μεσαία γραμμή αποκτά ξανά το βασικό της δίδυμο με τους Μπασιρού και Γκόμεθ ενώ ο Ντίσκερουντ θα πάρει θέση αριστερά στην επίθεση με ένα εκ των Λοίζου ή Ζαχαρίου δεξιά.
Επιθετικό δίδυμο, ενδεχομένως να είναι ο Ατιέμγουεν με τον Τσέποβιτς και τον Κακουλλή επίσης να διεκδικεί μία θέση.
Αυτή θα είναι μία ορθολογιστική 11άδα που μπορεί να αλλάξει το αγωνιστικό σκηνικό και να αρχίσει μία νικηφόρα πορεία στο πρωτάθλημα.
Όσον αφορά τους διεθνείς, αναμένεται η πλήρης επιστροφή τους μέχρι την Τετάρτη και ελπίζεται να επιστρέψουν χωρίς σοβαρά προβλήματα και όσο πιο…ξεκούραστοι γίνεται.
Θυμίζουμε ότι οι Κύπριοι διεθνείς με την Ανδρών, επιστρέφουν την Τρίτη, αυτοί που είναι με την Εθνική Ελπίδων, επιστρέφουν την Τετάρτη, ενώ ο Λανγκ θα επιστρέψει επίσης την Τετάρτη σε αντίθεση με το Χούμποτσαν ο οποίος υπολογίζεται να είναι την Τρίτη στο «Ηλίας Πούλλος.
Οι Ουζόχο και Σέχου επιστρέφουν Δευτέρα βράδυ από τη Νιγηρία και θα είναι την Τρίτη στο προπονητικό κέντρο.