Το μεγάλο “κόλπο” των Πειραιωτών και ο ρόλος του Πέδρο Μαρτίνς που τον έριξε αμέσως στα βαθιά. Ποια είναι η καλύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια, η απίστευτη εξέλιξη του και το μέλλον του. Ποιος… τραβάει τα μαλλιά του και γιατί;

Ολυμπιακός – Αγκιμπού Καμαρά: Θέμα έχει δημιουργηθεί στη Γαλλία με την περίπτωση του Αγκιμπού Καμαρά. Δεδομένου ότι ο νεαρός άσος ήρθε το περασμένο καλοκαίρι από τους μικρούς της Λιλ στο Λιμάνι, για να βρεθεί στη δεύτερη ομάδα του Ολυμπιακού, αλλά το διάστημα της παρουσίας του στους Ερυθρόλευκους βγάζει μάτια.

Μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι κατάφερε να πείσει άμεσα τον Πέδρο Μαρτίνς για τη χρησιμότητά του στην πρώτη ομάδα του Ολυμπιακού, αν και λέμε ξανά ότι ήρθε αρχικά για τη β΄ ομάδα. Αλλά από τις αλλαγές στα θερινά φιλικά έφτασε να παίζει βασικός στο εκτός έδρας παιχνίδι με τη Φενέρ και να διακρίνεται!

Αρχικά να πούμε ότι ο Ολυμπιακός έδωσε 120.000 ευρώ στη Λιλ, ως τροφεία, για την απόκτηση του Αγκιμπού Καμαρά. Ποσό, δηλαδή, που για τα δεδομένα των Πειραιωτών είναι στα όρια του αδιάφορου…

Κι εδώ είναι που έχουν έρθει, τώρα, τα ρεπορτάζ από τη Γαλλία που κάνουν λόγο για μια Λιλ που τραβάει τα μαλλιά της με το διαμάντι που είχε στην κατοχή της και το έχασε τσάμπα, καθώς θα μπορούσε να τον πουλήσει ακόμα και 30 εκατ. ευρώ μέσα στα επόμενα χρόνια!

Το πρώτο που πρέπει να πούμε είναι ότι στη Λιλ ο παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο Ρενάτο Σάντσες, όλοι από την ομάδα έχουν πέσει πάνω σε αυτόν, καθώς αυτός είναι ο παίκτης που μπορεί να φέρει μεγάλα ποσά αν πωληθεί.

Επίσης, οι καλύτερες πωλήσεις τής Λιλ είναι γύρω στα 20 εκατ. ευρώ, κάτι που δείχνει ότι δεν φτάνει σε deal 30 εκατ. ευρώ –  Άλλο 20 και άλλο 30 εκατ. ευρώ! Πολύ περισσότερο για έναν παίκτη που είχε ξεχασμένο στη δεύτερη ομάδα της, ενώ οι Πειραιώτες τον έχουν απογειώσει!

Στο Λιμάνι γνωρίζουν ότι υπάρχει ενδιαφέρον από μεγάλη ιταλική ομάδα, top επιπέδου, όχι προφανώς για να κάνει άμεσα κίνηση. Αλλά το όνομα του Αγκιμπού είναι από αυτά που έχουν μαρκάρει στις λίστες τους. Γιατί για να ασχοληθεί σοβαρά μια μεγάλη ομάδα με έναν ποδοσφαιριστή, θα πρέπει να έχει δοκιμαστεί επί μακρόν σε υψηλό επίπεδο. Όπως συμβαίνει με τον Μαντί, για παράδειγμα.

Ο Αγκιμπού έχει κάνει δύο-τρεις εκπληκτικούς μήνες, με σούπερ πρόοδο και φιλοδοξία για να αρπάξει την ευκαιρία από τα μαλλιά. Αλλά είναι γεγονός ότι κανείς ακόμα δεν γνωρίζει ποια ακριβώς είναι η θέση του (είναι διαφορετικό να είναι πολυθεσίτης ένας ποδοσφαιριστής και διαφορετικό να μην έχει ακριβή θέση στο γήπεδο), ενώ είναι κάπως δύσκολο να συνεχίσει μόνιμα με ανοδική πορεία όσο προχωράει η σεζόν.

Γιατί έχει βρεθεί από νωρίς το καλοκαίρι στα βαθιά και, μοιραία, και στον Ολυμπιακό περιμένουν μέσα στο επόμενο διάστημα να κάνει μια μικρή κοιλιά στην απόδοσή του…

Του Παναγιώτη Νικολάου