Το κλίμα για τον Ρόναλντ Κούμαν είναι βαρύ στην Μπαρτσελόνα και πλέον φαίνεται πως και η σχέση του με ορισμένους παίκτες δεν είναι η καλύτερη.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της El Nacional , ο Σέρχιο Μπουσκέτς έχει κουραστεί και εκνευριστεί με τον Ολλανδό τεχνικό και ήδη σκέφτεται να αποχωρήσει, με την Μάντσεστερ Σίτι να αναφέρεται ως επιθυμητός προορισμός.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Μπουσκέτς είναι στην λίστα των παικτών που ο Γκουαρντιόλα θα ήθελε στην ομάδα του, από την στιγμή που ο Φερναντίνιο είναι στην πόρτα της εξόδου. Την ίδια ώρα οι σχέσεις Μπουσκέτς και Κούμαν φέρονται να έχουν χαλάσει για τα καλά και είναι ανοιχτός στο να αποχωρήσει από τον σύλλογο μετά από 14 σεζόν.
O 33χρονος μέσος φαίνεται πως δεν κρύβει το πως αισθάνεται για την εικόνα της ομάδας στο πρωτάθλημα, αλλά και το Champions League όπου ακόμη δεν έχει πάρει βαθμό μετά από δύο παιχνίδια. Μάλιστα, φέρεται να είναι εκνευρισμένος και με τον Ζεράρ Πικέ καθώς θεωρεί πως άσκησε πίεση στους υπόλοιπους να δεχτούν μείωση αποδοχών ώστε να σωθεί η κατάσταση στην Μπαρτσελόνα.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η El Nacional, η Σίτι θα ήθελε να δώσει ένα διετές συμβόλαιο στον Μπουσκέτς, με την προοπτική να συνεχίσει μετά την καριέρα του στην Νέα Υόρκη με την Νιου Γιορκ Σίτι FC, ωστόσο υπάρχει ερωτηματικό στο αν θα δεχόταν μια τέτοια πρόταση.