Οι οπαδοί της Ομόνοιας έστειλαν ηχηρό μήνυμα στήριξης προς τον Χένινγκ Μπεργκ με ανακοίνωσή τους και τώρα ο Νορβηγός τεχνικός καλείται να βρει λύσεις στα προβλήματα που έχει εντοπίσει και που έχουν οδηγήσει τους «πράσινους» στα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ξεκίνημα της σεζόν.

Η διακοπή δεν προσφέρει μεγάλες ευκαιρίες για ανάσες, αφού οι πρωταθλητές έχουν πολλούς διεθνείς, οπότε δεν μπορούν να την εκμεταλλευτούν για να ξεκουραστούν ενόψει του νέου μαραθωνίου που τους περιμένει μετά. Η Ομόνοια θα δώσει έξι παιχνίδια σε 22 μέρες, σε Κύπρο και Ευρώπη, και θα πρέπει να εμφανιστεί αισθητά βελτιωμένη μετά τη διακοπή για να αλλάξει την κατάσταση, ειδικά στο πρωτάθλημα, όπου έχει μείνει πίσω.

Ο νέος μαραθώνιος ξεκινά με κομβικό ντέρμπι απέναντι στον πρωτοπόρο Απόλλωνα στο ΓΣΠ (17/10), ενώ ακολουθεί η μάχη με τη Βασιλεία στην Ελβετία (21/10). Για το πρωτάθλημα στη συνέχεια παίζει με ΠΑΕΕΚ εκτός (25/10) και Ανόρθωση εντός (29/10), πριν υποδεχτεί τη Βασιλεία (04/11) για τους ομίλους του Κόνφερενς Λιγκ. Πριν την επόμενη διακοπή παίζει εκτός έδρας με τον Εθνικό Άχνας (07/11).

Στο Κόνφερενς Λιγκ δεν έχει ρεαλιστικές πιθανότητες πρόκρισης, ενώ και τα δύο επόμενα παιχνίδια είναι με το φαβορί του ομίλου. Ωστόσο, ο Χένινγκ Μπεργκ έχει ξεκαθαρίσει ότι προτεραιότητα των «πράσινων» είναι το πρωτάθλημα. Και εκεί θα ρίξουν το βάρος. Το ντέρμπι με τον Απόλλωνα που ακολουθεί είναι κομβικό. Οποιοδήποτε αποτέλεσμα πλην της νίκης μπορεί να είναι καταδικαστικό στην προσπάθεια διατήρησης του τίτλου.

Από τα επόμενα τρία ματς τα δύο είναι ντέρμπι, με Απόλλωνα και Ανόρθωση. Δύο νίκες σ’ αυτά μπορούν να ανατρέψουν την κατάσταση και να αλλάξουν το κλίμα. Οι «πράσινοι» το γνωρίζουν και στοχεύουν εκεί, αλλά γνωρίζουν επίσης ότι θα πρέπει να εμφανιστούν βελτιωμένοι μετά τη διακοπή για να κάνουν το come back.

Ειρήνη Σπυροπούλου