Την έμπρακτη στήριξη του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού διαπίστωσαν οι στρατιώτες αθλητές του Λόχου Αθλητών. Αυτό προέκυψε στην επίσκεψη του Προέδρου  του ΚΟΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη στη μονάδα τους την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου 2021.

Ο κ. Μιχαηλίδης απευθυνόμενος στους στρατιώτες – αθλητές, είπε: «Αγαπητοί στρατιώτες αθλητές είμαστε δίπλα σας για κάθε βοήθεια και στήριξη. Ως ΚΟΑ αναμένουμε πάρα πολλά από εσάς. Έχουμε  πολλές απαιτήσεις, αφού είστε η αφρόκρεμα του στρατιωτικού μας αθλητισμού. Με τις διευκολύνσεις που σας παρέχονται από την Εθνική Φρουρά, θεωρούμε ότι έχετε όλα τα εφόδια για να κάμετε το βήμα παραπάνω  και ταυτόχρονα να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος από την καριέρα σας. Ο Λόχος Αθλητών για τα ατομικά αθλήματα δίνει την ευκαιρία να να αθλείστε και να διατηρείτε σε ψηλά επίπεδα την απόδοση σας. Να μη ξεχνάτε ότι υπηρετείται τη στρατιωτική σας θητεία και πρέπει να είστε πειθαρχημένοι, για να έχετε τις διευκολύνσεις αυτές. Σαν ΚΟΑ ευχαριστούμε θερμά την Εθνική Φρουρά για τη στενή συνεργασία που έχουμε και τη εξυπηρέτηση που προσφέρουν στους στρατιώτες αθλητές».

Ο Πρόεδρος του ΚΟΑ συνοδευόμενος από τον Ταξίαρχο της 4ης Ταξιαρχίας Πεζικού Σολωμό Σολωμού, τον Διοικητή του 386 ΤΠ Αντισυνταγματάρχη Φίλιππο Λάρκο, τον Υπολοχαγό & Υπεύθυνο του Λόχου Αθλητών Κωνσταντίνο Παπαδόπουλο και τον προϊστάμενο αγωνιστικού αθλητισμού του ΚΟΑ Πάρι Αβρααμίδη, καθώς και άλλους υπηρεσιακούς λειτουργούς, επιθεώρησαν τους χώρους με τον κ. Μιχαηλίδη να εκφράζει τον θαυμασμό του για τις εξαιρετικές συνθήκες διαβίωσης και συνάμα να συγχαίρει τους αξιωματικούς της Εθνικής Φρουράς, απονέμοντας τους και τιμητικό δώρο.

Το φυλάκιο της πράσινης γραμμής στη Λευκωσία ήταν ο επόμενος σταθμός του Προέδρου του ΚΟΑ, ο οποίος μαζί με τον Ταξίαρχο Σολωμού, τον Δήμαρχο Αγίου Δομετίου Κώστα Πέτρου και λειτουργούς του ΚΟΑ, παρακολούθησαν την εκδήλωση των στρατιωτών για την 7η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Αθλητισμού (Beactive), που διοργανώθηκε από την 4η Ταξιαρχία και προγραμματίστηκε από την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του ΓΕΕΦ και τον ΚΟΑ (Γραφείο Ε.Φ. και Σωμάτων Ασφαλείας).

Στην εκδήλωση ο Ταξίαρχος Σολωμού και ο Διοικητής του 386 απένειμαν τιμητική πλακέτα στον Πρόεδρο του ΚΟΑ, εκφράζοντας τις ευχαριστίες τους για την εξαιρετική και αποδοτική συνεργασία τους στον τομέα του Στρατιωτικού Αθλητισμού.