Ο Ντάνιελ Άλμπρεγκτς, εισαγγελέας του ομοσπονδιακού δικαστηρίου της Νεβάδα, ζήτησε να απορριφθεί η καταγγελία που βαραίνει τον Κριστιάνο Ρονάλντο για τον φερόμενο βιασμό της Κάθριν Μαγιόρκα, επισημαίνοντας ότι η αγωγή που κατατέθηκε στηρίχθηκε σε έγγραφα που διέρρευσαν παράνομα.

«Η απόρριψη της υπόθεσης Μαγιόργκα, λόγω της ακατάλληλης συμπεριφοράς της δικηγόρου της, είναι σοβαρή. Αλλά δυστυχώς είναι η μόνη κατάλληλη κύρωση για να εγγυηθεί την ακεραιότητα της δικαστικής διαδικασίας», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Άλμπρεγκτς στη σύστασή του προς τον δικαστή που εξετάζει την υπόθεση.

Παράλληλα, ο Άλμπρεγκτς υποστήριξε ότι το δικαστήριο δεν έκρινε ποτέ τον Ρονάλντο ένοχο, αλλά ούτε βρήκε αποδείξεις ότι οι δικηγόροι του και οι εκπρόσωποί του εκφοβίζουν την Μαγιόρκα ή παρεμποδίζουν την εφαρμογή του νόμου.

Από τη μεριά του ο δικηγόρος του Πορτογάλου σταρ, Πίτερ Κρίστιανσεν, εμφανίστηκε ικανοποιημένος με την εξέλιξη αυτή και δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είμαστε ευχαριστημένοι με τη λεπτομερή αναθεώρηση του Δικαστηρίου για αυτό το θέμα και την προθυμία του να εφαρμόσει δίκαια τον νόμο στα πραγματικά περιστατικά και να συστήσει την απόρριψη της αστικής υπόθεσης εναντίον του Ρονάλντο».

Υπενθυμίζεται ότι ο Ρονάλντο καταγγέλθηκε από την Κάθριν Μαγιόργκα ότι τον Ιούνιο του 2009 τη βίασε σε δωμάτιο του 57ου ορόφου του ξενοδοχείου “Palms” του Λας Βέγκας, με το θύμα να αξιώνει δεκάδες εκατομμύρια λίρες ως αποζημίωση.

Ο 36χρονος δεν αποδέχθηκε ποτέ τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι η γυναίκα κοιμήθηκε μαζί του συναινετικά κι όχι κατόπιν πίεσης, ενώ και το 2018 τοποθετήθηκε μέσω ενός Tweet: «Αρνούμαι κατηγορηματικά τις κατηγορίες εναντίον μου. Ο βιασμός είναι ένα αποτρόπαιο έγκλημα που έρχεται σε αντίθεση με όλα όσα είμαι και πιστεύω».