Το μόνο σίγουρο και αληθινό γεγονός, το οποίο καταγράφεται στα ενδότερα της Ομόνοιας, είναι η διάθεση και αποφασιστικότητα για να βγει η ομάδα από την παρατεταμένη αγωνιστική πτώση.
Οτιδήποτε άλλο λέγεται δεν έχει καμία δόση αλήθειας. Ο προβληματισμός άλλωστε εκδηλώθηκε δημόσια από το Χένινγκ Μπεργκ μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό, ενώ στα επόμενα 24ωρα, ακολούθησαν διαδοχικές συσκέψεις και συναντήσεις, όλων όσων έχουν εμπλοκή στα αγωνιστικά θέματα της ομάδας.
Ενημερώθηκε βεβαίως και ο Σταύρος Παπασταύρου. Αναφορικά με την στάση και θέση του προέδρου, ήταν απλή αλλά και ξεκάθαρη.
Τον στενοχωρεί η πορεία της ομάδας και ζήτησε την ανάληψη ευθύνης για να βελτιωθεί το σκηνικό που παρουσιάζει στο γήπεδο εκδηλώνοντας συνάμα την εμπιστοσύνη του στα πρόσωπα τα οποία έφεραν την Ομόνοια στην 1η θέση και στις ευρωπαϊκές επιτυχίες.
εξέφρασε την επιθυμία του να επανέλθει η Ομόνοια, όπως τη θέλει ο ίδιος και όπως τη θέλει ο κόσμος.
Ο Χένινγκ Μπεργκ, είναι βέβαια ο πρώτος και ο μοναδικός άνθρωπος που θα αναλάβει την πρωτοβουλία για να αλλάξει την ομάδα. Πως και αν θα την αλλάξει, είναι καθαρά δικό του θέμα και πρόβλημα.
Ο Νορβηγός, απολαμβάνει της εμπιστοσύνης όλων και αυτό κατέδειξε η μέχρι τώρα παρουσία του στον πάγκο. Ότι δηλαδή αξίζει της εμπιστοσύνης. Για το αγωνιστικό μέρος, φαίνεται ότι θα θελήσει να αλλάξει κάποια πράγματα, τόσο στον τρόπο που αγωνίζεται η ομάδα, όσο και σε άτομα.
Εννοείται όμως, ότι παραμένουν τα γνωστά εμπόδια με τις γνωστές απουσίες. Εν όψει του ντέρμπι της μεθεπόμενης Κυριακής με τον Απόλλωνα δεν είναι στη διάθεση του Μπεργκ οι τραυματίες Μποτεάκ και Κούσουλος και ο τιμωρημένος Σέχου.
Επιστρέφει όμως ο Μπασιρού, όπως και ο Γιόρντι Γκόμεθ γεγονός που «ασφαλίζει» τη μεσαία γραμμή.
Επίσης από την Τρίτη επιστρέφουν στο «Ηλίας Πούλλος» οι Κύπριοι διεθνείς και θα έχουν το χρόνο να προπονηθούν με την ομάδα για το ντέρμπι της Κυριακής