Το «We’ve got our club back», δεν ήταν τυχαίο. Αυτό άλλωστε αισθάνονται οι φίλοι της Νιούκαστλ. Οι οπαδοί της ομάδας, που στα 14 χρόνια προεδρίας του τέως ισχυρού άνδρα, Μάικλ Άσλεϊ, είδαν την ομάδα τους να πραγματοποιεί δύο ικανοποιητικές σεζόν, και μία ονειρική στην Premier League.
Οι μνήμες όμως από την τελευταία φορά έχουν ξεθωριάσει… Η καλύτερη χρονιά άλλωστε της Νιούκαστλ, με τον Μάικλ Άσλεϊ στο «τιμόνι» της, επιτεύχθηκε ακριβώς πριν από μία δεκαετία.
Το 2020-11 οι «καρακάξες» τερμάτισαν στην 5η θέση, και εν συνεχεία αγωνίστηκαν στην Ευρώπη, αλλά έκτοτε δεν κατάφεραν να πραγματοποιήσουν κάτι ανάλογο ποτέ ξανά. Στις υπόλοιπες σεζόν, έφταναν στην καλύτερη περίπτωση, μέχρι και την 10η θέση (δύο φορές), ενώ οι μοναδικοί τίτλοι που κατέκτησαν, ήταν δύο και αφορούσαν την Championship!
Η Νιούκαστλ υποβιβάστηκε το 2009 και το 2016, και επέστρεψε στην Premier League ως πρωταθλήτρια! Πριν και μετά από τους υποβιβασμούς της, δεν ακολούθησε ποτέ κάποιος τίτλος, με τον τελευταίο επί αγγλικού εδάφους, να χρονολογείται το 1955!