Βαθμολογικά αλλά και αγωνιστικά, η ομάδα που προσφέρει τη μεγάλη απογοήτευση σε δείγμα 5 αγώνων, είναι πέρα από πάση αμφιβολία το ΑΠΟΕΛ.
Δεν αλλάζει την άποψη αυτή, ούτε τα καλά διαστήματα απόδοσης που είχε με την Ανόρθωση, ούτε μπορεί να βρει κάποιος δικαιολογία για να διαμορφώσει διαφορετική άποψη και εκτίμηση.
Μιλάμε για μία ομάδα, η οποία φτιάχτηκε κάτω από τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά και συνθήκες. Με τα πρόσωπα που πήγαν στον Αρχάγγελο να είναι ποδοσφαιριστές οι οποίοι στη συντριπτική τους πλειοψηφία, δεν επιδέχονταν αμφισβήτησης.
Τότε που ο Πρόδρομος Πετρίδης, έβγαζε τη μία φωτογραφία μετά την άλλη στα πλαίσια της καθιερωμένης ανακοίνωσης, δεχόταν μόνο θετικά σχόλια.
Η διοίκηση του ΑΠΟΕΛ, που απαλλάγηκε επίσης από τον «βραχνά» των περσινών αποτυχημένων μεταγραφών, διώχνοντας από τον Αρχάγγελο, όσους παίκτες δεν ήταν στο πλάνο του Πουρσαϊτίδη. Μέχρι και τον Φράνσις Ουζόχο, έδιωξε την τελευταία μέρα των μεταγραφών.


Το ρόστερ του ΑΠΟΕΛ κατά 90% είχε ετοιμαστεί έγκαιρα. Με εξαίρεση τον Ιταλό κήπερ Σιμόνε Σκουφέτ που ανακοινώθηκε στις 30 Αυγούστου το Λέο Νατέλ στις 31 Αυγούστου   και το Λούκας Σόουζα ο οποίος ανακοινώθηκε μεν 23 Αυγούστου αλλά ήταν από προηγουμένως στον Αρχάγγελο, οι άλλοι ποδοσφαιριστές, ήταν έγκαιρα στη διάθεση του προηγούμενου προπονητή.
Ο Πουρσαϊτίδης, παράταξε την ομάδα με το κακό της αγωνιστικό πρόσωπο στην 1η αγωνιστική με το γνωστό αποτέλεσμα που έφερε και την απόφαση αποδέσμευσης του.
Αναφορικά με τις μεταγραφές που έγιναν, ο πρώην προπονητής, δήλωνε ευχαριστημένος αλλά συνάμα εξέφραζε την άποψη ότι πρέπει να γίνουν και άλλες προσθήκες κάτι που έγινε πρώτα με τον Σόουζα και στη συνέχεια με τον Σκουφέτ και το Νατέλ, τους οποίους ο ίδιος όμως δεν πρόλαβε να προπονήσει και να χρησιμοποιήσει.


Η συνέχεια έφερε στον Αρχάγγελο τον Σωφρόνη Αυγουστή. Η διοίκηση μετά από τον προβληματισμό και την απογοήτευση που δημιούργησε η ήττα στην Πάφο, αποφάσισε να αλλάξει τον προπονητή και παρέδωσε τα κλειδιά στον Κύπριο.
Ο Σωφρόνης ανακοινώθηκε στις 31 Αυγούστου και την ίδια μέρα έκανε τις πρώτες του δηλώσεις.
«Ήρθα για να πετύχω. Όταν σου δίνεται η δυνατότητα να προπονήσεις και να καθοδηγήσεις την πιο επιτυχημένη ομάδα της Κύπρου, την αρπάζεις αμέσως. Θα δουλέψω για να κερδίσω τον σεβασμό των οπαδών.
Εγώ και οι συνεργάτες μου έχουμε πολλά να κερδίσουμε από αυτή τη συνεργασία. Και το οικονομικό δεν είναι ένα από αυτά. Θέλω να κερδίσω τον σεβασμό και να είμαι ο προπονητής που βοήθησε να επιστρέψει ο ΑΠΟΕΛ στην κορυφή του κυπριακού ποδοσφαίρου. Έχω εμπιστοσύνη στις δυνατότητες μου και νιώθω έτοιμος για την πρόκληση που μου έδωσε ο Πρόδρομος Πετρίδης. Ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαίτερα και τον ευχαριστώ για την επιλογή του. Θα κριθούμε όλοι στο γήπεδο και στις αναμνήσεις που θα δημιουργήσουμε στην ζωή του κάθε ΑΠΟΕΛίστα».

Είναι στον πάγκο της ομάδας σε τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος και ένα στο κύπελλο με απολογισμό δύο νίκες και τρεις ήττες. Η αγωνιστική εικόνα δείχνει μία τάση βελτίωσης, όμως έχει δρόμο να διανύσει για να αλλάξει η ομάδα, τα σε βάρος της δεδομένα.
Το ΑΠΟΕΛ, σαν ομάδα, στελεχώνεται από καλά ονόματα ποδοσφαιριστών, όμως δεν έχει καταφέρει ακόμα να λειτουργήσει σαν σύνολο.
Από τις καλοκαιρινές μεταγραφές, δεν πήρε αυτά που έπρεπε από τους τρεις Γεωργιανούς, δεν πήρε τίποτε από τον Τσεπάκ, δεν πήρε κάτι ουσιαστικό από τον Ντανίλο.
Έχουν ξεχωρίσει μέχρι τώρα οι δύο τελευταίες μεταγραφές, ο Σόουζα και ο Νατέλ ενώ ο Σκουφέτ έμεινε στον πάγκο στα τελευταία τρία παιχνίδια.
Καλή είναι η παρουσία του Καρώ με το Θεοδώρου να χρειάζεται παιχνίδια για να κριθεί καλύτερα.
Στα συν του Σωφρόνη, ότι έβγαλε από την…καραντίνα τον Σάβιτς, καθιέρωσε επίσης τον Πολυκάρπου.
Έχει όμως το βάρος που λέγεται δεινή βαθμολογική θέση της ομάδας. Ο Σωφρόνης καλείται να οδηγήσει το ΑΠΟΕΛ στην πρώτη 6άδα, μέσα σ΄ένα πρωτάθλημα γεμάτο από απρόοπτα αποτελέσματα λόγω της ανόδου που παρουσιάζουν οι άλλοτε μικρομεσαίες μας ομάδες.

Μιχάλης Παπαγεωργίου