Ο Χένινγκ Μπεργκ ανέλαβε την ευθύνη για την εικόνα της Ομόνοιας, η οποία απέχει προς το παρόν από την εικόνα της ομάδας που κατέκτησε το περσινό πρωτάθλημα. Σίγουρα, όμως, δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος.

Σημαντική ευθύνη έχουν και οι παίκτες. Αυτοί, άλλωστε, βρίσκονται μέσα στο γήπεδο, αυτοί κλωτσάνε τη μπάλα. Είναι προφανές ότι η απόδοση των περισσότερων δεν είναι αυτή που είχαν πέρυσι και γι’ αυτό υπάρχει αυτή η κάμψη στις εμφανίσεις και στα αποτελέσματα των «πράσινων».

Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι ελάχιστοι παίκτες κινούνται στον ίδιο ρυθμό με τα περσινά τους επίπεδα, όπως για παράδειγμα ο Λέζιακς. Ακόμη και ο Φαμπιάνο, αν και δεν έχει υποπέσει σε κάποιο μεγάλο λάθος, δέχεται περισσότερα γκολ, αλλά αυτό οφείλεται κυρίως στη συνολική αμυντική λειτουργία της ομάδας που τον αφήνει πιο συχνά εκτεθειμένο.

Από εκεί και πέρα, υπάρχουν πολλοί παίκτες που αποδεδειγμένα μπορούν να αγωνιστούν καλύτερα. Αποδεδειγμένα, αφού το έκαναν μέχρι και πριν από μερικούς μήνες. Ο Ζόρντι Γκόμεθ, για παράδειγμα, είναι εμφανές πως διέρχεται περίοδο ντεφορμαρίσματος. Ο Μάρκο Τσέποβιτς δεν ξέχασε προφανώς την τέχνη του γκολ, αλλά δεν διανύει καλή περίοδο, ενώ τον ταλαιπώρησαν και οι τραυματισμοί.

Οι τραυματισμοί βασικών παικτών είναι ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο που σίγουρα έχει επηρεάσει τους πρωταθλητές, ωστόσο τα ανεπιτυχή αποτελέσματα στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος δεν μπορούν να αποδοθούν εκεί. Περισσότερο φταίει η μέτρια απόδοση όσων παίζουν παρά η απουσία όσων δεν παίζουν. Κι εκεί βρίσκεται η λύση. Στην άνοδο των παικτών που σήκωσαν το βάρος πέρυσι και που φέτος είναι προς το παρόν μακριά από τα γνωστά στάνταρ τους.

Ειρήνη Σπυροπούλου