Ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα ήταν ένα από τα πρόσωπα του αγώνα της Ιταλίας με την Ισπανία για τα ημιτελικά του Nations League. Ο τερματοφύλακας της Παρί δεν κατάφερε να αποτρέψει την ήττα 1-2, την πρώτη έπειτα από 37 παιχνίδια και ταυτόχρονα γνώρισε αποδοκιμασίες από μερίδα κοινού, αφού το παιχνίδι διεξήχθη στο Τζιουζέπε Μεάτσα.
Τα σφυρίγματα προήλθαν από φίλους της Μίλαν, οι οποίοι παραμένουν απογοητευμένοι από τη στάση του να αποχωρήσει με τον τρόπο που το έκανε το καλοκαίρι. Ήδη το γυαλί είχε ραγίσει το 2017, όταν απείλησε ξανά να αποχωρήσει, ωστόσο ο σύλλογος του έστρωσε “κόκκινο χαλί”, αγόρασε μέχρι και τον αδερφό του, Αντόνιο, από τον Αστέρα Τρίπολης, ώστε να παραμείνει.
Φέτος, του προσέφερε τη δυνατότητα να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του ρόστερ, όμως ο Ντοναρούμα αρνήθηκε μέσω χειρισμών του ατζέντη του, Μίνο Ράιολα, και αποχώρησε ως ελεύθερος για την Παρί.
Ο Φάμπιο Καπέλο, ο θρυλικός παλιός προπονητής της Μίλαν μεταξύ άλλων, μίλησε στην Corriere dello Sport για τον MVP του Euro 2020 και κατακεραύνωσε τον Ντοναρούμα για την επιστροφή του στο Σαν Σίρο: «Ελπίζω να είναι ικανοποιημένος, επειδή είναι ένας παίκτης της εθνικής ομάδας, ο οποίος είχε σημαντική συνεισφορα στην κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου. Αλλά επιτρέψτε μου να πω το εξής: Ο Ντοναρούμα ήταν αχάριστος προς τη Μίλαν, πηγαίνοντας στην Παρί. Για όλα όσα ο σύλλογος έκανε γι’ αυτόν και την οικογένειά του όταν ήταν παιδί, θα έπρεπε να συμπεριφερθεί διαφορετικά».