Στο 60’ του ντέρμπι με τον Απόλλωνα, ο Νταβίντ Καταλά πραγματοποιεί δύο αλλαγές. Ο Εγγλέζου και ο Μακρής, παίρνουν τη θέση των Ακοράν και Γκιούρτσο αντίστοιχα. Ποιο το αξιοσημείωτο στοιχείο στο οποίο θέλουμε να καταλήξουμε;
Μα ασφαλώς ότι από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι και το τέλος της αναμέτρησης, η ΑΕΚ αγωνιζόταν με πέντε Κύπριους στην ενδεκάδα της! Πέραν των δύο προαναφερθέντων, στο γήπεδο βρισκόντουσαν στο γήπεδο και οι Τούμπας, Χριστοφόρου και Μάμας!
Θα πρέπει να επιστρέψουμε χρόνια πίσω για να βρούμε το πότε έχει να συμβεί κάτι τέτοιο! Μια ομάδα η οποία, είναι γεγονός ότι δεν διέθετε έντονο κυπριακό στοιχείο στις τάξεις της ή τουλάχιστον, όσοι ήταν στο ρόστερ της δεν είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο, αλλά περισσότερο συμπληρωματικό! Εφέτος η κατάσταση μοιάζει να είναι διαφορετική, τουλάχιστον στο ξεκίνημα της σεζόν.
Είναι αξιοσημείωτο επίσης ότι και οι πέντε ποδοσφαιριστές που προαναφέραμε, άρχισαν στην ενδεκάδα τουλάχιστον σε ένα παιχνίδι φέτος! Ο Τούμπας ήταν βασικός στα τρία τελευταία ματς με Πάφο, Ολυμπιακό κι Απόλλωνα. Ο Χριστοφόρου με τη Δόξα και στο Τσίρειο. Ο Μακρής στην πρεμιέρα με την ομάδα της Κατωκοπιάς. Ο Εγγλέζου με τον Ολυμπιακό, ενώ ο Μάμας σε όλα πλην του ματς με τους «μαυροπράσινους», στο οποίο μπήκε αλλαγή στο ημίχρονο!
Ο Καταλά έχει καταφέρει να δείξει εμπράκτως στους Κύπριους ότι τους υπολογίζει. Είναι ασφαλώς στα πόδια τους να τον δικαιώσουν και να αποδείξουν πως δεν βρίσκονται απλά στο ρόστερ ως… συμπληρωματικοί, όπως θεωρούνταν, κακά τα ψέματα, στο ξεκίνημα της σεζόν!

Ανδρέας Βεντούρης