Ο Αντώνης Νικοπολίδης περιέγραψε τις στιγμές του ιστορικού τέρματος του Ντέιβιντ Μπέκαμ πριν 20 χρόνια που είχε στείλει την Αγγλία στο Μουντιάλ του 2002.

Ενα από τα πλέον εικονικά γκολ στην ιστορία του Αγγλικού ποδοσφαίρου, είναι το φάουλ του Ντέβιντ Μπέκαμ κατά της Ελλάδας, με το οποίο η Αγγλία ισοφάρισε σε 2-2 και πήρε το εισιτήριο για το Μουντιάλ του 2002.

Συμπληρώθηκαν 20 χρόνια από εκείνη τη στιγμή για την οποία ο Μπέκαμ έχει αναφέρει πως ήταν η σημαντικότερη της καριέρας του και ακόμη δακρύζει όποτε την θυμάται.

Την στιγμή αυτή θυμάται όμως και ο Αντώνης Νικοπολίδης. Ο πρώην διεθνής γκολκίπερ ήταν κάτω από την εστία στο ξεκίνημα του «χτισίματος» εκείνης της εθνικής ομάδας του Οτο Ρεχάγκελ.

Ο Νικοπολίδης, περιέγραψε τις στιγμές της εκτέλεσης του φάουλ του Μπέκαμ στην Sun, αναφέροντας πως ένα μικρό λάθος που έκανε, οδήγησε στην ισοφάριση για τους Αγγλους.

«Δεν ένιωθα τίποτα πριν εκτελέσει το φάουλ ο Μπέκαμ. Οταν κάποιος εκτελεί φάουλ από τόσο μεγάλη απόσταση, είναι αρκετά πιο εύκολο να σημαδέψει την γωνία, πάνω από το τείχος. Είναι επίσης πολύ δύσκολο να περάσεις την μπάλα πάνω από το τείχος και να την στείλεις στην αντίθετη γωνία. Η μπάλα πέρασε από πάνω, αλλά δεν πήγε στην γωνία που κάλυπτε το τείχος. Πήγε στην δική μου. Έκανα ένα μικρό βηματάκι μπροστά και στα αριστερά και όταν το έκανα αυτό η μπάλα άλλαξε κατεύθυνση και ερχόταν προς την δική μου γωνία. Αλλά το να έχω κινηθεί στα αριστερά και με δεδομένη την κούραση σε εκείνο το σημείο, η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Το λάθος μου ήταν αυτό το μικρό βήμα που έκανα νομίζοντας ότι θα στείλει την μπάλα στην γωνία πάνω από το τείχος. Το πρόσεξε; το ήθελε; Δεν ξέρω» ανέφερε ο Νικοπολίδης.

«Πλέον μπορώ να πω πως θα μπορούσα να σταθώ στη θέση μου» πρόσθεσε.

Νικοπολίδης: «Το ματς αυτό ήταν η αρχή του χτισίματος της ομάδας του 2004»
Οπως τόνισε ο Νικοπολίδης, αυτό το ματς, στις πρώτες μέρες του Οτο Ρεχάγκελ στον πάγκο, ήταν που «ξύπνησε» στους διεθνείς την αίσθηση ότι μπορούν να πετύχουν περισσότερα από όσα είχαν κάνει ως τότε, φτάνοντας τελικά στο έπος του 2004.

«Για την Αγγλία ήταν μια γιορτή. Μερικές φορές νιώθαμε σαν σάκος του μποξ. Αυτοί είχαν αρχίσει το πάρτι από νωρίς και περίμεναν ότι θα σκοράρουν πολλά τέρματα. Ναι, μας είχαν υποτιμήσει όπως όλοι. Επί της ουσίας, αυτό που κάναμε ήταν μια σπουδαία εμφάνιση και δείξαμε πως οι Αγγλοι μας υποτιμούσαν και δεν πρέπει να είσαι ασεβής στην ελληνική ομάδα γιατί μπορεί να σου δημιουργήσει προβλήματα αν δεν την πάρεις στα σοβαρά. Θα έπρεπε να το ξέρουν» σχολίασε.

«Για εμάς ήταν το ξεκίνημα μιας δυνατής ομάδας που όλοι πλέον ξέρουν τι κάναμε το 2004. Θα έλεγα ότι το ματς αυτό ήταν η απαρχή της δημιουργίας της ομάδας του Euro του 2004. Ηταν το πρώτο κομμάτι απόδειξης ότι κάτι σπουδαίο χτίζεται. Και πως βρίσκαμε τον τρόπο να υπερκεράσουμε άλλες ομάδες. Η πορεία αυτά τα τρία χρόνια έδειξε πως είχαμε δίκιο. Παίξαμε με γίγαντες της Ευρώπης και ήμασταν ανταγωνιστικοί σε κάθε ματς» πρόσθεσε ο Νικοπολίδης.