Από το παιχνίδι στη Βιέννη κόντρα στην Ραπίντ, εώς και το παιχνίδι με το ΑΠΟΕΛ όπου πήρε χρόνο συμμετοχής, μεσολάβησαν 58 ημέρες. Ο λόγος για τον Μιχάλη Ιωάννου που επέστρεψε στην Ανόρθωση για να δώσει βοήθειες τη φετινή περίοδο. Βέβαια για να ακριβολογούμε, ο διεθνής ποδοσφαιριστής, ταλαιπωρήθηκε και από ίωση και έχασε μερικά παιχνίδια όπου θα μπορούσε να πάρει χρόνο συμμετοχής.
Το γεγονός όμως ότι ο Τιμούρ Κετσπάγια τον έριξε στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ στο 81′ για να δώσει «ανά΄σες» και τρεξίματα στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έφερε και χαμόγελα στους οπαδούς, αφού με αυτή του την κίνηση αποδεικνύει ότι υπολογίζει στις υπηρεσίες του. Και το έπραξε σε ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι δίνοντάς του ψήφο εμπιστοσύνης μα και ταυτόχρονα αυτοπεποίθηση.
Αρχικά, ο Ιωάννου αγωνίστηκε μαζί με τον Αρτυματά και έπειτα μεταφέρθηκε στο δεξί άκρο της άμυνας. Το γεγονός πως μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αρκετές θέσεις, όντας πολυθεσίτης, είναι ένα στοιχείο που μπορεί να αποτελέσει σημαντικό «χαρτί» για τον Τιμούρ Κετσπάγια στην πορεία του πρωταθλήματος με τον 21χρονο να αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο από εδώ και έπειτα.
Αυτές τις ημέρες,  ο Μιχάλης Ιωάννου προπονείται με την Εθνική Ελπίδων αφού βρίσκεται στην κλήση του Γιάννου Οκκά για το παιχνίδι με το αντίστοιχο συγκρότημα της Ελλάδας που θα γίνει την ερχόμενη Τρίτη.

Κύπρος Εγγλέζος