Ήταν 20 Αυγούστου, όταν η ΑΕΚ εξήλθε ισόπαλη 1-1 με τη Δόξα στην «Αρένα», στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, με μία εμφάνιση τουλάχιστον προβληματική. Η εικόνα της σ’ αυτό το ματς επίσπευσε τις διαδικασίας για την περαιτέρω ενίσχυση του ρόστερ και στο ραντεβού που έγινε την επομένη του ματς, ημέρα Σάββατο, μεταξύ του Άντρου Καραπατάκη και του Τσάβι Ρόκα, ο πρόεδρος του έστειλε το μήνυμα να προχωρήσει άμεσα στις επόμενες μεταγραφές, ανεβάζοντας κατά πολύ τον προϋπολογισμό.
Ακολούθησαν πέντε μεταγραφές, οι περισσότερες εξ αυτών αρκετά… δαπανηρές. Επιπροσθέτως, αποχώρησαν από το ρόστερ οι Σπιρόφσκι, Φερνάντεθ και Τρουγιόλς, με τον τερματισμό των συμβολαίων τους ασφαλώς να κοστίζει αρκετά.
Υπολογίζεται ότι, με όσα προαναφέραμε, το ποσό που βγήκε από τη τσέπη του προέδρου αγγίζει, αν δεν ξεπερνά κιόλας, τις 800 χιλιάδες ευρώ. Ένα… 800άρι όμως που αρχίζει να πιάνει τόπο, μολονότι είναι νωρίς ακόμη για ασφαλείς συμπεράσματα.
Ας πάρουμε ένα απλό παράδειγμα: το ντέρμπι με τον Απόλλωνα. Η ασίστ στο πρώτο γκολ ανήκει στον Ροσάλες. Ο Γκιούρτσο πέτυχε το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ, ο Εσπινόσα (που μπήκε ως αλλαγή) διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα, ενώ ο Τόμοβιτς έδειξε την κλάση του και το πλούσιο βιογραφικό που κουβαλάει, από την πολυετή παρουσία του στη Serie A!
Ασφαλώς ουδείς δεν κρίνεται από ένα και μόνο παιχνίδι. Απ’ το ματς όμως στο Τσίρειο, ο Άντρος Καραπατάκης μπορεί να αισθάνεται ικανοποιημένος, ότι τα επιπλέον χρήματα που έβγαλε από τη τσέπη του, εκεί τουλάχιστον απέδωσαν καρπούς! 

Ανδρέας Βεντούρης