Αναμφισβήτητα πρόκειται για ένα από τους πλέον χαρισματικούς σκόρερ που διαθέτουμε στο πρωτάθλημα μας. Ο Σκοπιανός Ιβάν Τρισκόφσκι, ή Ιβάν ο τρομερός όπως χαϊδευτικά τον φωνάζουν έχει ξεκινήσει και φέτος ζεστός και έχει βάλει πλώρη για το χρυσό παπούτσι.

Ο Τρισκόφσκι πέραν τούτου συνεχίζει να καταρρίπτει και δικά του ρεκόρ. Κόντρα στον Απόλλωνα ο Σκοπιανός πέτυχε κάτι που δεν είχε κάνει ξανά στην καριέρα του. Ποιο είναι αυτό; Να σκοράρει σε πέντε συνεχόμενα παιχνίδια, ανεξαρτήτου διοργάνωσης. Ο Τρισκόφσκι σκοράρει ανελλιπώς από την πρώτη αγωνιστική και πλέον, όσο μπορέσει να το κάνει, θα δημιουργεί καινούργιο ρεκόρ. Μέχρι στιγμής σε τρεις άλλες περιπτώσεις στην καριέρα του, είχε καταφέρει να σκοράρει σε τέσσερα συνεχόμενα παιχνίδια, ανεξαρτήοτυ διοργάνωσης, ποτέ όμως σε πέντε κάτι που όπως προαναφέραμε έκανε φέτος.

Να κάνουμε εδώ μια διευκρίνηση αναφέροντας ότι προσμετράμε όλες τις διοργανώσεις, καθώς αν απομονώσουμε μόνο τα παιχνίδια πρωταθλήματος, τότε θα βρούμε την περίοδο 2016/17 τον Σκοπιανό να έχει σκοράρει σε έξι συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος, από την 15η αγωνιστική μέχρι την 20η. Ενδιάμεσα όμως είχε προηγηθεί παιχνίδι κυπέλλου με την Καρμιώτισσα, στο οποίο δεν είχε σκοράρει.

Πλέον ο Τρισκόφσκι έχει φτάσει τα 89 γκολ στο πρωτάθλημα μας με την φανέλα της ΑΕΚ και τα 114 αν συμπεριλάβουμε τις χρονιές σε ΕΝΠ και ΑΠΟΕΛ, σε επίπεδο πρωταθλήματος. Αν σε αυτά βάλουμε και τις υπόλοιπες διοργανώσεις ο Σκοπιανός επιθετικός μετράει πάνω από 150 τέρματα από τότε που πάτησε το πόδι του στην Κύπρο.

Αριστείδου Μιχαήλ