Θυμάστε τον Αλμπέρτο Μπενίτο που είχε αναλάβει χρέη τεχνικού διευθυντή στην Ανόρθωση; Μαζί του είχε φέρει και τον γιο του, Πέδρο, ο οποίος αγωνιζόταν στις ακαδημίες της «Κυρίας» όσο ο πατέρας του εργαζόταν στην ομάδα της Αμμοχώστου.

Ο19χρονος πλέον γιος του Μπενίτο έγινε τελικά ποδοσφαιριστής και από το καλοκαίρι αγωνίζεται στην Κάντιθ. Αποκτήθηκε για τη δεύτερη ομάδα της, αλλά πολύ σύντομα είδε το όνειρό του να πραγματοποιείται, αφού αυτό το Σαββατοκύριακο έκανε ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με την πρώτη ομάδα της Κάντιθ!

Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Κάντιθ τιμώρησε τους παίκτες που είχαν ξενυχτήσει μετά την ήττα από τη Ράγιο Βαγιεκάνο (του Αντόνι Ιραόλα) και ήταν μεταξύ των παικτών της δεύτερης ομάδας που βρέθηκαν ξαφνικά στην πρώτη ομάδα. Λοσάνο, Σομπρίνο και Αντόνε, οι τρεις επιθετικοί της Κάντιθ, ήταν ανάμεσα στους παίκτες που βγήκαν εκείνο το βράδυ και τιμωρήθηκαν, έτσι ο Μπενίτο είχε την ευκαιρία να ντεμπουτάρει στην Πριμέρα: μπήκε στο 60’ του αγώνα με τη Βαλένθια αντί του Νεγρέδο.

Το ντεμπούτο του γιου του Μπενίτο στάθηκε αφορμή για αρκετά αφιερώματα στην Ισπανία, όπου γίνεται αναφορά και στην παρουσία του στις ακαδημίες της Ανόρθωσης. Αφιερώματα που δεν περιορίζονται στην αγωνιστική του δράση, αλλά στην κινητικότητά του στα social media: έχει 1 εκατ. followers στο Tik Tok και πάνω από 100.000 subscribers στο κανάλι του στο You Tube!

Ειρήνη Σπυροπούλου