Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει η πληρότητα να φτάσει το 100% στα ιταλικά γήπεδα έως το τέλος του 2021. Προς το παρόν, η προσέλευση στα γήπεδα της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται στο 50%

Ο κορονοϊός βρίσκεται ακόμα εδώ και η μετάλλαξη Δέλτα καλπάζει, εντούτοις γίνεται παντού τεράστια προσπάθεια για σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα. Η Ιταλία είναι μια χώρα που επλήγη πολύ από την πανδημία και ειδικότητα στο ξεκίνημά της είχε βρεθεί στο επίκεντρο, με τη Λομβαρδία να είναι σημείο αναφοράς του ιού.

Η ιταλική κυβέρνηση σχεδιάζει η πληρότητα να φτάσει το 75% σε μερικές εβδομάδες στα ιταλικά γήπεδα και το 100% έως το τέλος του 2021. Προς το παρόν, η προσέλευση εξακολουθεί να βρίσκεται στο 50%, αλλά αυτό θα αλλάξει προσεχώς σύμφωνα με τον σχεδιασμό που έχει γίνει, πάντα σε συνεννόηση με τις υγειονομικές αρχές.

Ο καθένας που πάει στο γήπεδο, πρέπει να φορά μάσκα και να έχει Green Pass, ηλεκτρονικό πιστοποιητικό της Ε.Ε. που αποδεικνύει την κατάσταση εμβολιασμού του, πρόσφατη ανάρρωση ή αρνητικό τεστ που δημοσιεύτηκε εντός 48 ωρών από το συμβάν.

“Τα δεδομένα από την πανδημία και η επίδραση των εμβολίων είναι θετικά. Θέλουμε την επιστροφή στην κανονικότητα και η πλήρης χωρητικότητα στα γήπεδα είναι σ’ αυτή την κατεύθυνση. Ως το τέλος του έτους ο στόχος είναι να φτάσουμε το 100%. Πρέπει να παραμείνουμε συνετοί, αλλά να μην φοβόμαστε”, δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας της Ιταλίας, Αντρέα Κόστα.