Είναι γεγονός ότι η μη κλήση, αρχικά, του Ραφαήλ Μάμα στην Εθνική Ανδρών για τα προσεχή παιχνίδια με Κροατία και Μάλτα, προκάλεσε απορίες και αντιδράσεις. Μόνο τυχαία δεν ήταν η αναφορά από πλευράς ΑΕΚ, μετά το τέλος του ντέρμπι με τον Απόλλωνα.
Απορίες προκάλεσε ωστόσο και η μετέπειτα κλήση του, στη θέση του Ανδρέα Καρώ. Το ερώτημα ήταν εύλογο. Γιατί τώρα κι όχι πριν λίγες μέρες; Γιατί ένας μέσος στη θέση ενός κεντρικού αμυντικού;
Οι πληροφορίες της ιστοσελίδας μας για το συγκεκριμένο θέμα λοιπόν έχουν ως εξής: Ο Νίκος Κωστένογλου είχε στα πλάνα του να καλέσει απ’ την αρχή τον Μάμα. Ωστόσο, έπειτα από μία συζήτηση που έκανε με τον προπονητή της Εθνικής Ελπίδων, Γιαννάκη Οκκά, αποφασίστηκε να μην κληθεί στην Ανδρών, αλλά να ενισχύσει τις Ελπίδες στον επικείμενο αγώνα με την αντίστοιχη της Ελλάδας. Θεωρήθηκε ότι στην Εθνική Ανδρών θα ήταν πέμπτος στην ιεραρχία για τη μεσαία γραμμή (πίσω από Αρτυματά, Κάστανο, Χάμπο και Γκόγκιτς) και δύσκολα θα έπαιρνε χρόνο.
Εύλογο είναι το ερώτημα γιατί ο Κωστένογλου δεν αντικατέστησε τον Καρώ με κεντρικό αμυντικό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, δεν έχει στα βασικά του πλάνα, επί του παρόντος, κανέναν άλλον Κύπριο αμυντικό πέραν όσων έχουν κληθεί. Κι αν στο μυαλό σας έρχεται το ερώτημα αν σκέφτηκε την περίπτωση του Κύπρου Χριστοφόρου, η απάντηση είναι, προφανώς, «όχι». Αυτή τη στιγμή, είναι εμφανές ότι ο ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ δεν βρίσκεται στα βασικά του πλάνα.
Είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος, αυτή είναι η αλήθεια. Τουλάχιστον επί του παρόντος. Η τελευταία κλήση περιλαμβάνει τους Στέλιο Ανδρέου, Κωνσταντίνο Σωτηρίου, Νικόλα Παναγιώτου και Μάριο Αντωνιάδη για τα στόπερ. Θυμίζουμε ότι, πέραν του Καρώ, είναι εκτός οι επίσης τραυματίες Λαΐφης και Κούσουλος.
Αποφάσισε λοιπόν να καλέσει τώρα τον Μάμα, έχοντας στο μυαλό του πως, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει στην άμυνα είτε τον Χάμπο, είτε ακόμη και τον Γκόγκιτς.

Ανδρέας Βεντούρης