Νικήτρια (2-1) στο ντέρμπι με την Μπόκα αναδείχθηκε η Ρίβερ, η οποία είχε ως τεράστιο πρωταγωνιστή -με δύο γκολ- τον Χουλιάν Άλβαρες. Δύο κάρτες σε ισάριθμα λεπτά και αποβολή στο 16′ για τον Ρόχο!

Μεγάλη νικήτρια του Superclasico η Ρίβερ Πλέιτ! Οι «εκατομμυριούχοι» επικράτησαν 2-1 υποδεχόμενοι την Μπόκα Τζούνιορς στο «Μονουμεντάλ» για τη 14η αγωνιστική της Liga Profesional, στο πρώτο μεταξύ τους ντέρμπι με κόσμο μετά από 582 μέρες (ελέω κορωνοϊού).

Απόλυτος πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μαρσέλο Γκαγιάρδο, ο Χουλιάν Άλβαρες! Το μεγάλο ταλέντο της Ρίβερ σκόραρε δις (25′ και 43′), με το πρώτο γκολ μάλιστα να προέρχεται από υπέροχη ατομική ενέργεια και μακρινή σουτάρα.

Κομβική παράμετρος, βέβαια, για την έκβαση της αναμέτρησης αποτέλεσε και η κόκκινη κάρτα που δέχτηκε για τους φιλοξενούμενους μόλις στο 16′ (δύο κίτρινες σε ισάριθμα λεπτά!) ο Μάρκος Ρόχο.

Όπως είναι φυσιολογικό, οι γηπεδούχοι έχτισαν πάνω στο αριθμητικό τους πλεονέκτημα, έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων στο μεγαλύτερο κομμάτι της αναμέτρησης.

Η Μπόκα ισορρόπησε το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, ωστόσο το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει με τον Ζαμπράνο στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων. Έτσι, οι γηπεδούχοι ανέβηκαν εκ νέου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, όντας με 30 πόντους στο +9 από την 9η Μπόκα.

Να σημειωθεί ότι ο Άλβαρες έγινε ο πρώτος παίκτης της Ρίβερ μετά τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν (το 2006), ο οποίος πετυχαίνει δύο γκολ σε Superclasico στο «Μονουμεντάλ».

Την ίδια στιγμή οι οπαδοί των γηπεδούχων έδειξαν μέσω συνθημάτων τη βεβαιότητά τους για το ότι ο Γκαγιάρδο θα παραμείνει στον πάγκο της ομάδας τους (έχει γραφτεί ως πιθανός αντικαταστάτης του Κούμαν στην Μπαρτσελόνα).