Η καλή εικόνα που έδειχνε η άμυνα του Απόλλωνα στα τελευταία παιχνίδια αποδομήθηκε σε ένα μόνο 90άλεπτο! Οι «γαλάζιοι» είχαν δείξει αισθητή βελτίωση μετά την προβληματική εικόνα στο ξεκίνημα, αλλά η ΑΕΚ ξεγύμνωσε ξανά όλες τις αδυναμίες της αμυντικής γραμμής του Απόλλωνα.

Οι «γαλάζιοι» είχαν δεχτεί επτά γκολ στα τρία πρώτα επίσημα παιχνίδια και ο πρόωρος ευρωπαϊκός αποκλεισμός οφειλόταν κυρίως στα αμυντικά κενά. Στη συνέχεια, όμως, μετά την πρώτη διακοπή η εικόνα της οπισθοφυλακής βελτιώθηκε πολύ, με τον Απόλλωνα να δέχεται μόνο ένα γκολ στα επόμενα τρία παιχνίδια. Ωστόσο η «τεσσάρα» από την ΑΕΚ στο Τσίρειο έφερε και πάλι προβληματισμό.

Τα περισσότερα πυρά συγκεντρώνει ο Ουέλινγκτον Νασιμέντο, ο οποίος επέστρεψε στο αρχικό σχήμα λόγω της απουσίας του Κατελάρη και έδειξε το ίδιο επιρρεπής στα λάθη, όπως και στα πρώτα ματς (γι’ αυτό άλλωστε έχασε τη θέση του την 11άδα). Ο Ουέλινγκτον Νασιμέντο βρίσκεται στο επίκεντρο της κριτικής, αν και δεν είναι ο μοναδικός υπεύθυνος για τη βαριά ήττα.

Ο Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ θα ψάξει εκ νέου λύσεις στα κενά που παρουσιάζει η άμυνα, αλλά αυτή τη φορά έχει και έναν άσο στο μανίκι. Ο Βούκασιν Γιοβάνοβιτς αποκτήθηκε για να ηγηθεί της αμυντικής γραμμής, αλλά δεν έχει ντεμπουτάρει ακόμη. Μετά τη διακοπή, όμως, αναμένεται να είναι απόλυτα έτοιμος να αγωνιστεί. Προορίζεται για βασικός στο κέντρο άμυνας του Απόλλωνα και μένει να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες που υπάρχουν από αυτόν, ώστε να μην εμφανιστούν ξανά τα ίδια προβλήματα στα μετόπισθεν.

Ειρήνη Σπυροπούλου