Ήταν φανερό μέσα στον αγωνιστικό χώρο, το πρόδιδαν και τα αποτελέσματα, το παραδέχτηκε και ο Τιμούρ Κετσπάγια μετά την ήττα από τη Γάνδη. Ότι η Ανόρθωση δεν είναι σε καλό φεγγάρι αυτή την περίοδο.

Η ευφορία μετά την επιστροφή στους ευρωπαϊκούς ομίλους έχει δώσει εδώ και καιρό τη θέση της στον προβληματισμό για την εικόνα της ομάδας. Εικόνα που ο Γεωργιανός τεχνικός είναι υποχρεωμένος να αλλάξει στο ντέρμπι με το ΑΠΟΕΛ, ντέρμπι που η «Κυρία» βλέπει ως ευκαιρία για να κάνει το come back της. Ευκαιρία, γιατί γνωρίζει ότι το κλίμα θα αλλάξει άρδην με μία νίκη κόντρα στους «γαλαζοκίτρινους».

Για να έρθει, όμως, η νίκη χρειάζεται βελτίωση σε όλους τους τομείς. Και στην άμυνα που δείχνει πιο ευάλωτη με την απουσία του Αμπαρτζουμιάν, και στη μεσαία γραμμή στο δημιουργικό κομμάτι, αφού παρατηρείται δυσκολία παραγωγής φάσεων, και στην επίθεση, όπου ο προβληματισμός για τον Λάφερτι παραμένει.

Τι θα κάνει ο Τιμούρ Κετσπάγια για να αλλάξει την εικόνα της Ανόρθωσης; Φαίνεται πως θα ανακατέψει αρκετά την τράπουλα στο σημερινό ντέρμπι. Σε τέτοιο βαθμό που η πρόβλεψη της πιθανής 11άδας εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο. Σκέφτεται την τριάδα στην άμυνα, αλλά δεν έχει εγκαταλειφτεί και το σενάριο να διατηρηθεί η τετράδα. Ο Τζουρ αναμένεται να διατηρηθεί στα γκολπόστ αντί του Λόρια. Ένα άλλο ερωτηματικό αφορά στην επίθεση. Θα μείνει εκτός ο ντεφορμέ Λάφερτι; Σ’ αυτή την περίπτωση είναι πιθανό να προωθηθεί μπροστά ο Χριστοδουλόπουλος.

Το βέβαιο είναι πως ο τεχνικός της «Κυρίας» θα προχωρήσει σε κάποιες αλλαγές στην 11άδα, από τη στιγμή που βλέπει πως όσα δοκίμασε στα προηγούμενα παιχνίδια δεν απέδωσαν. Αλλά φρόντισε να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του για να αιφνιδιάσει και τον αντίπαλο.

Ειρήνη Σπυροπούλου