Τιμούρ Vs Σωφρόνης. Δύο προσωπικότητες που τα είπαν ουκ ολίγες φορές, είτε εντός αγωνιστικού χώρου ως ποδοσφαιριστές, είτε ως προπονητές. Δύο άνθρωποι που έδωσαν πολλά στο ποδόσφαιρό μας, θα κληθούν το απόγευμα της Κυριακής να παίξουν ένα παιχνίδι που… όποιος χάσει χάνεται. Γιατί, αγωνιστικά ομιλούντες, τόσο η Ανόρθωση, όσο και το ΑΠΟΕΛ θέλουν πάση θυσία τη νίκη για να μη χάσουν άλλο έδαφος στο πρωτάθλημα.
Ήδη έχουν μείνει και οι δύο ομάδες μακριά από την πρώτη θέση, που είναι ο στόχος που τέθηκε την φετινή αγωνιστική περίοδο και στους δύο οργανισμούς.

Ποια όμως η παράδοση που κάνουμε αναφορά στον τίτλο; Ότι ο Σωφρόνης Αυγουστή δεν έχει ηττηθεί ούτε και μία φορά από τον Τιμούρ Κετσπάγια, ως προπονητή της Ανόρθωσης την τελευταία διετία.
Οι δύο τους έχουν συναντηθεί τέσσερις φορές. Δύο φορές με τον Σωφρόνη στον πάγκο του Απόλλωνα και δύο ως προπονητή της ΑΕΚ.
Ο προπονητής, πλέον, του ΑΠΟΕΛ μετράει τρεις νίκες και μία ισοπαλία σε αυτά τα παιχνίδια. Αναλυτικά τα αποτελέσματα των αγώνων έχουν ως εξής:
ΑΠΟΛΛΩΝ 2-0 ΑΝΟΡΘΩΣΗ 14/12/19
ΑΝΟΡΘΩΣΗ 1-3 ΑΠΟΛΛΩΝ 20/9/20
ΑΕΚ 0-0 ΑΝΟΡΘΩΣΗ 6/2/21
ΑΕΚ 2-1 ΑΝΟΡΘΩΣΗ 5/4/21 (αγώνας πλέι οφ)
Θα σπάσει λοιπόν η παράδοση την Κυριακή με τον Τιμούρ να παίρνει την πρώτη του νίκη κόντρα στον Σωφρόνη, ή αυτή θα συνεχιστεί;

Κύπρος Εγγλέζος