Την πρώτη «λευκή» ισοπαλία τους στην τρέχουσα σεζόν της Premier League, έμελλε να γνωρίσουν τόσο η Μπράιτον, όσο και η Άρσεναλ στο «Άμεξ», με τις δύο ομάδες να επηρεάζονται από τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, και να συμβιβάζονται με τον βαθμό της ισοπαλίας. Καλύτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του ματς ήταν οι «γλάροι», μοναδική ευκαιρία για το προβάδισμα έχασε στο 75’ ο Σμιθ Ρόου!
Σοβαρή φαίνεται πως αποδείχθηκε η απουσία του Γκρανίτ Τσάκα στο «βαρύ» τερέν του «Άμεξ» για την Άρσεναλ, με τους «κανονιέρηδες» να δυσκολεύονται τόσο στην κυκλοφορία της μπάλας, όσο και σε μία ολοκληρωμένη μετάβαση παιχνιδιού από την άμυνα στην επίθεση.
Η Μπράιτον ήταν πιο επιθετική σε όλη την διάρκεια του πρώτου μέρους, και απώλεσε σημαντικές στιγμές, τόσο με τον Ντάφι στο 23ο λεπτό, όσο και με τους Τροσάρντ και Μοπέ μέχρι και το 40’!
Απεναντίας, το σύνολο του Μικέλ Αρτέτα επιχειρούσε να επιτεθεί κατά βάση από την αριστερή πτέρυγα με τον Τίρνι, ενώ δεν κατόρθωσε να προηγηθεί κόντρα στην ροή της αναμέτρησης, όταν στο 25ο λεπτό, ο Μπουκάγιο Σάκα νίκησε σε προσωπική μονομαχία τον Μπερν, αλλά είδε τον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, να σημαδεύει με το κεφάλι το αριστερό δοκάρι του Σάντσες, από δύσκολη γωνία.
Το καλύτερο διάστημα της Άρσεναλ στο πρώτο μέρος ήταν στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου μέρους, όπου ενέτεινε την πίεσή της, αλλά δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα, με το 0-0 να παραμένει μέχρι και το τέλος του πρώτου σαρανταπενταλέπτου!
Ανάλογη ήταν η εξέλιξη της αναμέτρησης και με το ξεκίνημα της «επανάληψης». Η Μπράιτον ήταν καλύτερη, απείλησε σε δύο περιπτώσεις με τον Μοντέρ, και με το πέρασμα του χρόνου, οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν και πάλι να «πατούν» καλύτερα.
Η αλλαγή του Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ και η αντικατάστασή του από τον Αλεξάντερ Λακαζέτ έκανε την Άρσεναλ πιο επιθετική. Ωστόσο, ο Έμιλ Σμιθ Ρόου αποδείχθηκε άστοχος στην καλύτερη στιγμή της ομάδας στο 75ο λεπτό, και το απόλυτο «μηδέν» παρέμεινε μέχρι το τέλος.
Το εν λόγω αποτέλεσμα μάλιστα αποτελεί και την πρώτη φορά που αμφότερες ομάδες ούτε σκοράρουν, ούτε δέχονται γκολ σε ολόκληρο το ενενηντάλεπτο, με τον Γκρέιχαμ Πότερ και τον Μικέλ Αρτέτα, να μην μένουν δικαιολογημένα ευχαριστημένοι…
Αναλυτικά, το πρόγραμμα της 7ης αγωνιστικής:
Σάββατο (2/10)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ-Έβερτον 1-1
(43′ Μαρσιάλ – 65′ Τάουνσεντ)
Γουλβς-Νιούκαστλ 2-1
(20’, 58’ Χουάνγκ – 41’ Χέντρικ)
Λιντς-Γουότφορντ 1-0
(18’ Γιορέντε)
Μπέρνλι-Νόριτς 0-0
Τσέλσι-Σαουθάμπτον 3-1
(9’ Τσάλομπα, 84’ Βέρνερ, 89’ Τσίλγουελ – 61’ πέν. Γουόρντ-Πράουζ)
Μπράιτον-Άρσεναλ 0-0
Κυριακή (3/10)
Γουέστ Χαμ-Μπρέντφορντ (16:00)
Κρίσταλ Πάλας-Λέστερ (16:00)
Τότεναμ-Άστον Βίλα (16:00)
Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Σίτι (18:30)