Δίχως να βρει αντίσταση και με τον Νίκολα Μίροτιτς να είναι από άλλο πλανήτη, η Μπαρτσελόνα είχε εύκολο βράδυ απέναντι στην Άλμπα Βερολίνου της οποίας επικράτησε με 96-64 στην πρεμιέρα της EuroLeague. Οι Γερμανοί δεν μπόρεσαν να αντισταθούν απέναντι στους εξτασιασμένους παίκτες του Γιασικεβίτσιους και βρέθηκαν από νωρίς πίσω με 12-2 στο ξεκίνημα.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι όλοι οι παίκτες της Μπαρτσελόνα συνδέθηκαν με το αντίπαλο καλάθι με τον Νίκολα Μίροτιτς φυσικά να μην έχει αντίπαλο στο σκοράρισμα και να τελειώνει το ματς με 22 πόντους έχοντας το εκπληκτικό 8/8 σουτ και 2/2 βολές με 31 πόντους στο σύστημα αξιολόγησης. Φυσικά και η Άλμπα είχε δύσκολο έργο καθώς δεν είχε στη διάθεσή της πέντε παίκτες επομένως το ματς στο “Παλάου Μπλαουγκράνα” ήταν εξ αρχής μία πρόκληση.

Ο αγώνας

Οι παίκτες του Γιασικεβίτσιους μπήκαν στο ματς με φόρα και θέλοντας να επιβεβαιώσουν τον τίτλο του φαβορί που είχαν. Ξεκινήσαν με ένα 12-2 επιμέρους σκορ και έδειξαν μεγάλη διάθεση στην επίθεση. Η Άλμπα αδυνατούσε εξ αρχής να ακολουθήσει τον ρυθμό που είχε επιβάλλει η Μπαρτσελόνα η οποία είχε σε εντυπωσιακή μέρα τον Νίκολα Μίροτιτς. Ο Σάρας Γιασικεβίτσιους είδε τους παίκτες του να έχουν επιβάλλει το ρυθμό τους, να μην αφήνουν την Άλμπα να πάρει ανάσα και να μετατρέπουν σε τυπική διαδικασία το ματς.

Ίδια εικόνα και στο δεύτερο μισό εκεί όπου ο προπονητής της Μπαρτσελόνα έδωσε χρόνο σε όλους τους πάικτες οι οποίοι συνδέθηκαν με το αντίπαλο καλάθι και πρόσφεραν στην ομάδα τόσο στο επιθετικό όσο και στο αμυντικό κομμάτι. Με τους 32 πόντους διαφορά που επικράτησαν έκαναν την πιο εμφατική επιστροφή στην κορυφαία ευρωπαϊκή διοργάνωση αφήνοντας υποσχέσεις για τη συνέχεια.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μπελόσεβιτς, Νέντοβιτς, Θεπενιέρ

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 28-15, 50-29, 63-46, 96-64

Οι επόμενες υποχρεώσεις των ομάδων: Για τη 2η αγωνιστική της EuroLeague η Μπαρτσελόνα φιλοξενείται από την Μπάγερν στο Μόναχο (7/10, 21:30) ενώ η Άλμπα Βερολίνου υποδέχεται την Βιλερμπάν (8/10, 21:00).

Το κείμενο ανανεώνεται…