Η τακτική ανάλυση του αγώνα στο Τσίρειο και η ανάλυση του καθενός ποδοσφαιριστή ξεχωριστά μπορεί να… περιμένει. Για λίγο! Η ουσία, έτσι κι αλλιώς, είναι μία: η ΑΕΚ δείχνει πανέτοιμη να επιστρέψει για τα καλά.
Μετά από μία δύσκολη διετία, μετά από μια περίοδο προβληματισμού για το αν μπορεί να ξαναφτιαχτεί μια δυνατή ομάδα, όπως αυτή την πρόσφατου παρελθόντος, η ΑΕΚ δείχνει πως είναι εδώ.
Η νίκη στη Λεμεσό ήταν η πιο μεγάλη, η πιο φανταχτερή των τελευταίων δυόμιση χρόνων. Καμία άλλη σ’ αυτό το διάστημα δεν έμοιαζε σαν ένα τόσο ηχηρό μήνυμα όσο αυτή το βράδυ της Παρασκευής. Καμία. Ούτε το περσινό 3-0 επί του ΑΠΟΕΛ, ούτε, ούτε, ούτε.

Το 4-1 επί του Απόλλωνα, με τα δεδομένα που προϋπήρχαν του αγώνα, με τις απουσίες πέντε βασικών ποδοσφαιριστών, με, με, με… δείχνει ένα και μόνο πράγμα: ότι η ΑΕΚ δείχνει πανέτοιμη να ξαναγίνει ΑΕΚΑΡΑ στα μάτια όχι των άλλων, αλλά πρωτίστως του ιδίου του κόσμου της, που έδωσε βροντερό παρών στο Τσίρειο και ήταν, ομολογουμένως, ένα πολύ δυνατό στήριγμα προς την ομάδα.
Δεν ξέρω αν η ΑΕΚ θα πάρει το πρωτάθλημα ή θα υλοποιήσει τον μίνιμουμ στόχο της Ευρώπης. Αυτό που ξέρω είναι πως ΑΥΤΗ Η ΑΕΚ, η ομάδα που παρουσιάστηκε ΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ στο Τσίρειο, δεν έχει να φοβηθεί ΤΙΠΟΤΑ και ΚΑΝΕΝΑΝ…

Ανδρέας Βεντούρης