Η Λεβερκούζεν έκανε πλάκα μέσα στην έδρα της Σέλτικ, την οποία κέρδισε με 4-0 ενώ η Μπέτις πέρασε με 3-1 από την έδρα της Φερεντσβάρος

EUROPA LEAGUE-7ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΣΕΛΤΙΚ-ΜΠΑΓΕΡ ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: 0-4

Γήπεδο: Σέλτικ Παρκ

Άλμα πρόκρισης έκανε η Μπάγερ Λεβερκούζεν, που πέρασε με 4-0 από την έδρα της Σέλτικ κι έκανε το 2Χ2. Ντεμπούτο έκανε ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Στο 1ο μόλις λεπτό η Μπάγερ σκόραρε με τον Βιρτς αλλά το γκολ ακυρώθηκε και στο 2’ ο Τα πρόλαβε σωτήρια του Φουρουχάσι που ήταν έτοιμος να μπει με την μπάλα στα δίχτυα και στο ίδιο λεπτό το σουτ του ΜακΓκρέγκορ κόντραρε και πέρασε μόλις έξω. Στο 15’ το σουτ του Ρόγκιτς πέρασε μόλις έξω και στο 19’ ο Χραντέτσκι έσωσε εντυπωσιακά με το πόδι μετά από διαγώνιο σουτ του Φουρουχάσι ενώ στο επόμενο λεπτό ο Φινλανδός έβγαλε και το σουτ του Στάρφελτ.

Στο 24’ ο Ντιαμπί κατέβασε εντυπωσιακά στην περιοχή και πλάσαρε τον Χαρτ που του είπε όχι, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Μπάκερ έκανε το γύρισμα από αριστερά και ο Χιντσάπιε πλάσαρε από κοντά για το 0-1. Και μάλιστα στο 35ο λεπτό ο Παουλίνιο έβγαλε τη σέντρα από αριστερά και ο Βιρτς με πλασέ στο πίσω δοκάρι έγραψε το 0-2.

Στο 47ο λεπτό ο Χραντέτσκι είπε όχι εντυπωσιακά σε σουτ του Φουρουχάσι, ενώ στο 57’ οι «ασπιρίνες» κέρδισαν πέναλτι και ο Αλάριο έκανε το 0-3 από την άσπρη βούλα. Στο 60’ ο Χραντέτσκι είπε όχι και σε κεφαλιά του Ζότα ενώ στο 74ο λεπτό μπήκε στο ματς και ο Γιώργος Γιακουμάκης.

Στο 78ο λεπτό ο Χαρτ έσωσε εντυπωσιακά μετά από κεφαλιά του Σικ αλλά στο Αντλί στο 90+4’ με δυνατό σουτ από αριστερά έκανε το 0-4.

ΣΕΛΤΙΚ: Χαρτ, Ράλστον, Κάρτερ Βίκερς, Στάρφελτ, Αμπάντα, Τέρνμπουλ (74’ Ααγέτι), Ρόγκιτς (65’ Μπίτον), ΜακΓκρέγκορ (65’ ΜακΚάρθι), Μοντγκόμερι, Ζότα, Φουρουχάσι (74’ Γιακουμάκης)

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ: Χραντέτσκι, Μπάκερ, Χιντσάπιε, Τα, Φριμπόνγκ, Ντεμιρμπάι, Αρανγίς (65’ Μπελαράμπι), Βιρτς (74’ Σντλί), Ντιαμπί, Παουλίνιο (79’ Ρέτσος), Αλάριο (74’ Σικ)

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ-ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ: 1-3

Γήπεδο: Groupama Aréna

Απόλυτη με σούπερ διπλό η Μπέτις, που κέρδισε με 3-1 στην έδρα της Φερεντσβάρος.

Στο 17ο λεπτό ο Μοντόγια έκανε το γύρισμα από δεξιά και ο Φεκίρ στο πρώτο δοκάρι, τελείωσε άψογα τη φάση για το 0-1. Στο 22’ ο Ντιμπούζ έσωσε μετά από σουτ του Χοακίν, ενώ στο 31’ ήταν η σειρά του Σίλβα να πει όχι σε σουτ του Μαέ. Στο 35’ ο Ντιμπούζ έβγαλε εντυπωσιακά με το ένα χέρι μετά από κεφαλιά του Γουαρδάδο, ενώ στο 43’ ο Μαέ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Και τελικά στο 44ο λεπτό, ο Ουζούνι έκλεψε από τον Πετσέγια και πλάσαρε έξω από την περιοχή για το 1-1.

Στο 48’ το σουτ του Ουζούνι πέρασε μόλις έξω, όπως και η κεφαλιά του Μπάρτρα στο 57’ και στο 75’ μετά από κόρνερ ο Βινγκό πέτυχε αυτογκόλ για το 1-2. Και στο 90+5’ ο Ζοσέ έδωσε στον Τέγιο που από κοντά πλάσαρε για το 1-3.

ΦΕΡΕΝΤΣΒΑΡΟΣ: Ντιμπούζ, Μπότκα (82’ Ζούμπκοβ), Βινγκό, Μπλάζιτς, Σ.Μαέ, Τσίβιτς, Βετσέι, Λαϊντουνί (88 Λόντσαρ), Ζαζάριασεν (60’ Ενγκουέν), Ρ.Μαέ, Οζούνι.

ΡΕΑΛ ΜΠΕΤΙΣ: Ρουί Σίλβα, Μορένο, Μπάρτρα, Πετσέγια, Μοντόγια, Γουαρδάδο, Ακουοκού (56’ Ροντρίγκεθ), Φεκίρ, Χοακίν (56’ Τέγιο), Ρόδρι (80’ Γκονζάλες), Ιγκλέσιας (56’ Χοσέ).