Το 3-0 από την Μπενφίκα στη Λισαβόνα στρίμωξε άγρια την Μπαρτσελόνα που κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό από το Champions League. Μόνο δώδεκα από τις 140 ομάδες που είχαν χάσει τα πρώτα δύο παιχνίδια τους στον όμιλο βρέθηκαν στα νοκ άουτ.

Όσες φορές από το 2001-02 η Μπαρτσελόνα συμμετείχε στους ομίλους του Champions League δεν έχει λείψει από τα νοκ άουτ. Η ταπεινωτική ήττα το βράδυ της Τρίτης από την Μπενφίκα στο “Ντα Λουζ”, με το βαρύ κι ασήκωτο 3-0, είναι πια πιθανό να την θέσει εκτός πολύ πριν από την ώρα της, μια και -σύμφωνα με τα στοιχεία του MisterChip- παίζει κόντρα στις πιθανότητες.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Ισπανού αναλυτή, οι “μπλαουγκράνα” οφείλουν να διαψεύσουν το 91.4% και να συνεχίσουν στα νοκ άουτ της διοργάνωσης ως μία από τις μόλις δεκατρείς ομάδες που το έχουν καταφέρει στο παρελθόν (από τις 140 συνολικά) αφότου ξεκίνησαν δίχως βαθμό στους πρώτους δύο αγώνες τους.

Η Μπαρτσελόνα είχε ηττηθεί στην πρεμιέρα από την Μπάγερν στο Καμπ Νόου και δεν έβγαλε την απαιτούμενη αντίδραση στην κομβική αναμέτρηση με τους “αετούς” του βασικότατου Οδυσσέα Βλαχοδήμου, με αποτέλεσμα να κυνηγά πλέον μήπως γίνει μέρος της εξαίρεσης ενός κανόνα που σπανίως δεν επαληθεύεται.

Μεταξύ των δώδεκα ομάδων που άρχισαν με 0-0-2 και προκρίθηκαν ήταν ο Παναθηναϊκός του Χενκ Τενκ Κάτε την ποδοσφαιρική σεζόν 2008-09. Η ελληνική ομάδα είχε ηττηθεί 0-2 από την Ίντερ (στο ΟΑΚΑ) και 1-3 από την Ανόρθωση (στην Κύπρο) κλείνοντας μ’ ένα βαθμό τον πρώτο γύρο των ομίλων. Κατόρθωσε ωστόσο μ’ ένα 3/3, αρχής γενομένης από το διπλό στη Βρέμη, να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου της.

Την τελευταία φορά που Μπαρτελόνα είχε αποκλειστεί σε φάση ομίλων ήταν το 2000-01, μένοντας πίσω από τη Μίλαν και τη Λιντς. Είναι η δεύτερη φορά δε στην ευρωπαϊκή διαδρομή της που χάνει τα πρώτα δύο παιχνίδια οποιασδήποτε διοργάνωσης.