Ο 30χρονος γεννημένος στην Λευκωσία πολυπρωταθλητής Κύπρου στην Επιτραπέζια Αντισφαίριση Μάριος Γιάγκου ο οποίος κάνει διεθνή καριέρα (παίζει στη Γερμανία) φιλοξενήθηκε στα στούντιο του balla.com.cy και μας παραχώρησε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη.

Τι είναι αυτό που σε ώθησε να ασχοληθείς με την επιτραπέζια αντισφαίριση; «Ξεκίνησα στην ηλικία των πέντε ετών λόγω του πατέρα μου, που ήταν πρωταθλητής Κύπρου. Όσο περνούσαν τα χρόνια, το ενδιαφέρον μου μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο, μέχρι που έγινε τρόπος ζωής. Ωστόσο, πάντα το θεωρούσα ως χόμπι. Στην ηλικία των 15 χρονών, όταν κατέλαβα την 9η θέση στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα U15, μπήκα σε σκέψεις για το μέλλον μου και θέλησα να αφοσιωθώ πιο πολύ στο συγκεκριμένο άθλημα. Όπως κι έγινε. Στην ηλικία των 16 ετών αναδείχθηκα πρωταθλητής Κύπρου, στην κατηγορία ανδρών. Στην ηλικία των 17, αγωνίστηκα στο ελληνικό πρωτάθλημα, κερδίζοντας με την ομάδα μου, ΑΟ Ταταύλα, το κύπελλο ανδρών. Επίσης, την ίδια χρονιά, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U18, κατέλαβα την 5η θέση και αυτό με ώθησε στο να ασχοληθώ πιο επαγγελματικά με το άθλημα. Πέρασαν από τα χέρια μου αρκετές ευκαιρίες, όμως για διάφορους λόγους θεωρώ πως δεν τις αξιοποίησα όπως έπρεπε».

Από το ερασιτεχνικό μπήκες στο επαγγελματικό επίπεδο: «Τα τελευταία τρία χρόνια ασχολούμαι σε επαγγελματικό επίπεδο. Καθημερινά, προπονούμαι εντατικά και μάλιστα κάποτε, κάνω προπονήσεις δυο φορές την ημέρα. Τα τελευταία 5 χρόνια αγωνιζόμουν στο ελληνικό πρωτάθλημα πρώτης κατηγορίας, με εξαιρετικές συμμετοχές, κερδίζοντας αρκετούς Ελλαδίτες και ξένους αθλητές με υψηλές διακρίσεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Επίσης, ανήκω στην εθνική ομάδα Κύπρου, λαμβάνοντας μέρος σε αρκετές διεθνείς διοργανώσεις όπως ευρωπαϊκά, παγκόσμια, Κοινοπολιτειακούς Αγώνες, Μεσογειακούς Αγώνες, Αγώνες Γαλλοφωνίας, Pro Tours, Opens, Αγώνες Μικρών Κρατών Ευρώπης, Ευρωπαϊκά και Πανεπιστημιακά Πρωταθλήματα, Παγκόσμια Πανεπιστημιάδα και πολλά άλλα».

Για τις ομάδες στις οποίες αγωνίστηκες:
«Τα τελευταία 12 χρόνια ανήκω στον Μαυρομμάτη Αγίου Παύλου στην Κύπρο. Τα τελευταία δέκα χρόνια κερδίζουμε το νταμπλ. Παράλληλα, όπως προανέφερα, τα τελευταία 5 χρόνια αγωνιζόμουν και στο ελληνικό πρωτάθλημα, με την ομάδα του Ίφιτου Πατρών, που ανήκει στην πρώτη εθνική κατηγορία. Προπονούμαι στην εθνική ομάδα μαζί με τον προπονητή μου Adrian Simion, εδώ και αρκετά χρόνια. Κάποιες φορές μπορεί να προπονηθώ με τον αδερφό μου, που είναι και αυτός αθλητής ή με τον πατέρα μου στον Μαυρομμάτη. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε παίζω σε ομάδα στη Γερμανία. Ευχαριστώ τον Μαυρομμάτη που όλα αυτά τα χρόνια με στηρίζει και που μου έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστώ σε ένα ακόμη επαγγελματικό πρωτάθλημα στο εξωτερικό. Γι’ αυτό κι εγώ θα συνεχίσω να στηρίζω τον Μαυρομμάτη με όποιο τρόπο μπορώ. Θέλω να ευχαριστήσω και την ομοσπονδία μου για τη συνεχή στήριξη όλα αυτά τα χρόνια, καθώς και τους προπονητές μου».
ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ