Το μήνυμα πως η ΑΕΚ είναι έτοιμη για το ντέρμπι με τον Απόλλωνα έστειλε ο Νταβίντ Καταλά στην καθιερωμένη του συνέντευξη Τύπου τονίζοντας πως η ομάδα του μπορεί να κερδίσει στο Τσίρειο εφόσον βγάλει στο γήπεδο συγκεκριμένα στοιχεία που έχει δουλέψει.
Το πρώτο του σχόλιο: «Έχουμε ένα αρκετά ενδιαφέρον παιχνίδι, είναι μια μεγάλη πρόκληση για μας. Θέλουμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο. Έχουμε κάνει αρκετή δουλειά γι’ αυτό το ματς. Οι ποδοσφαιριστές είναι έτοιμοι. Πρέπει να έχουμε ένταση».
– Σε ποια κατάσταση βρίσκεται ο Μιλίτσεβιτς και ο Γκονζάλεθ, όπως και οι υπόλοιποι τραυματίες: «Οι τραυματίες θα μείνουν όλοι εκτός. Τους περιμένουμε μετά τη διακοπή. Το ελπίζουμε».
– Τι του άρεσε και τι δεν του άρεσε από την ομάδα του στο τελευταίο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό: «Μου άρεσαν πολλά πράγματα. Δείξαμε από την αρχή πόσο θέλαμε να κερδίσουμε. Προσπαθήσαμε να έχουμε τον έλεγχο και την κατοχή απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα. Στην αρχή δεν μπορούσαμε να βρούμε τον τρόπο, δεν ήμασταν άνετοι, ήμασταν νευρικοί. Πρέπει να μάθουμε το πώς θα αγωνιζόμαστε κόντρα σε τέτοιες ομάδες. Είναι αρκετά τα θετικά συμπεράσματα. Μας βοήθησαν πάρα πολύ οι ποδοσφαιριστές που μπήκαν αλλαγή».
– Τι πρέπει να προσέξει η ΑΕΚ στο ντέρμπι με τον Απόλλωνα, να περιορίσει από τον αντίπαλο για να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει: «Σε όλα τα σημεία. Είναι από τα πιο δύσκολα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Παίζουμε με την ομάδα που είναι στην κορυφή. Να προσέξουμε τα πάντα σε άμυνα κι επίθεση. Να είμαστε επιθετικοί, συμπαγείς. Ο Απόλλωνας είναι μια ομάδα που πιέζει ψηλά».
– Αν είναι το παιχνίδι που μπορεί να κάνει τη διαφορά για την ΑΕΚ, σε περίπτωση νίκης, ενόψει της συνέχειας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία πως μπορεί να μας δώσει μεγάλη αυτοπεποίθηση αν κερδίσουμε. Είναι όμως ένα ακόμη σημαντικό παιχνίδι, όπως και τα υπόλοιπα. Εφόσον κερδίσουμε, θα μας δώσει χαρά, αυτοπεποίθηση, θα κάνει ακόμη καλύτερη την ατμόσφαιρα. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό».
– Πόσο σημαντικό είναι για τον ίδιο και τους παίκτες να νιώσουν τον κόσμο μαζί τους στο Τσίρειο: «Είναι πάρα πολύ σημαντικό. Όσο πιο πολλοί έρθουν τόσο το καλύτερο. Να νιώσουν οι ποδοσφαιριστές τη στήριξή του, θα έχουμε δύσκολες στιγμές και είναι σημαντικό να μας στηρίξει».
– Πώς βλέπει το ξεκίνημα της σεζόν, αν είναι ικανοποιημένος: «Είμαι πολύ ικανοποιημένος. Από τη συμπεριφορά, την επιθυμία των παικτών να είναι ανταγωνιστικοί. Έχουμε ακόμη πολλά να κάνουμε, γι’ αυτό πιέζω τους ποδοσφαιριστές. Πιέζουν οι ίδιοι τον εαυτό τους. Όπως λέω πάντα, να μεγαλώνουμε όλο και περισσότερο. Δεν σταματάμε την προσπάθεια. Δεν πρέπει να απογοητευόμαστε αν είναι αρνητικό το αποτέλεσμα, να προσπαθούμε να γίνουμε όλο και καλύτεροι».
– Πόσο ρόλο θα παίξει για τη συνέχεια το αποτέλεσμα στο Τσίρειο, από τη στιγμή που ο Απόλλωνας έχει ήδη τέσσερεις νίκες: «Ξέρουμε ότι είναι μια από τις πιο δυνατές ομάδες στο πρωτάθλημα. Πιέζουν πολύ, είναι δυνατοί στις μονομαχίες, έχει έναν πολύ καλό προπονητή. Πρέπει να κάνουμε πολλά καλά πράγματα για να νικήσουμε. Πιστεύω όμως πολύ στους παίκτες μου. Αν κάνουμε κάποια συγκεκριμένα πράγματα και έχουμε καλή απόδοση, μπορούμε να πετύχουμε το στόχο μας και να νικήσουμε».
– Αν το ντέρμπι είναι καθοριστικής σημασίας για τη συνέχεια: «Είναι σημαντικό ματς, αλλά είμαστε μόλις στο ξεκίνημα της σεζόν. Είναι υπερβολικό να πεις από την 5η αγωνιστική ότι είναι καθοριστικής σημασίας. Δεν κρίνεται κάτι. Όλα τα παιχνίδια είναι σημαντικά. Εμείς θα το δούμε ως το πιο σημαντικό ματς που έχουμε μπροστά μας, έτσι τα αντιμετωπίζουμε όλα».
– Σχόλιο για τον τρόπο παιχνιδιού του Απόλλωνα: «Είναι μια ομάδα που τρέχει και πιέζει αρκετά. Όσο το δυνατόν περισσότερο κρατήσουμε την μπάλα, θα είναι καλύτερα για μας. Οι παίκτες μας έχουν αυτοπεποίθηση. Είμαι σίγουρος πως εφόσον κάνουμε σωστά κάποια πράγματα, θα έχουμε τις ευκαιρίες μας».
– Αν τον προβληματίζουν οι συχνοί τραυματισμοί: «Κανείς δεν θέλει να έχει τραυματισμούς. Όμως είναι μέρος του ποδοσφαίρου, δεν μπορείς να το αποφύγεις. Ο Μιλίτσεβιτς για παράδειγμα, διεκδίκησε την κεφαλιά και του δημιούργησε πρόβλημα στο γόνατο. Με βλέπετε ήρεμο, διότι είμαστε σε καλά χέρια. Ο προπονητής φυσικής κατάστασης και ο γιατρός κάνουν εξαιρετική δουλειά. Μιλάμε καθημερινά, προσπαθούμε πάνω σ’ αυτό».
– Αν είναι η μεγάλη ευκαιρία να πλησιάσει στην κορυφή: «Είναι ακόμη τρεις βαθμοί. Θα κάνουμε τα πάντα για να τους πάρουμε. Δεν παίζει ρόλο το αν θα βρεθούμε πιο κοντά στην κορυφή. Εμείς πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι παραπάνω. Ο στόχος μας είναι ούτως ή άλλως ξεκάθαρος».