Γενικότερα το ντέρμπι με τον Απόλλωνα αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την ΑΕΚ. Για να γίνουμε λίγο πιο συγκεκριμένοι, αυτό ακριβώς ισχύει (και) για την άμυνά της. Μια αμυντική γραμμή που δύσκολα θα μπορούσε να προβλέψει κανείς πριν από λίγο καιρό για το συγκεκριμένο ματς, αλλά θα προκύψει από τα προβλήματα τραυματισμών που υπάρχουν.
Μέχρι το ντέρμπι με την Ομόνοια που τραυματίστηκε, βασικός τερματοφύλακας ήταν ο Ρούμπεν Μαρτίνεθ. Βασικός κι αναντικατάστατος ήταν επίσης ο Μιλίτσεβιτς στο κέντρο της άμυνας σε όλα τα ματς, μέχρι το τελευταίο με τον Ολυμπιακό που αποχώρησε τραυματίας. Βασικός ήταν κι ο Άνχελ Γκαρσία, μέχρι τον αγώνα με την Πάφο, όταν κι αποχώρησε λόγω τραυματισμού στο 40’. Βασικός με Ομόνοια και Πάφο ήταν κι ο Μίκελ Γκονζάλεθ, που δεν έπαιξε με τον Ολυμπιακό, λόγω των νέων ενοχλήσεων που αισθάνεται στον προσαγωγό.
Είναι λοιπόν εμφανές πως η άμυνα της ΑΕΚ, βάζοντας και τον τερματοφύλακα στην… κουβέντα ματς, θα παρουσιαστεί κατά 4/5 διαφορετική σε σχέση με τις βασικές επιλογές προηγούμενων αγώνων!
Είναι θετικό πως ο Τούμπας έχει παίξει ήδη σε δύο παιχνίδια και το ντέρμπι είναι εξίσου ένα προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο! Ο Τόμοβιτς θα αγωνιστεί για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα στην ενδεκάδα, ενώ ο Κύπρος Χριστοφόρου θα ξεκινήσει βασικός, για πρώτη φορά μετά το ματς της πρεμιέρας με τη Δόξα!
Ο Κύπριος αμυντικός ήταν πάρα πολύ καλός κόντρα στον Ολυμπιακό, ωστόσο τα δεδομένα στο Τσίρειο θα ‘ναι διαφορετικά, καθώς η άμυνα της ΑΕΚ θα δεχθεί μεγαλύτερη πίεση. Στο αριστερό άκρο της άμυνας αναμένεται να διατηρηθεί ο Νικόλας Εγγλέζου, ο οποίος πήρε φανέλα βασικού για πρώτη φορά φέτος με τους «μαυροπράσινους» και είχε επίσης πολύ καλή απόδοση.
Στο δεξί άκρο δεν αποκλείεται να υπάρξει αλλαγή, με τον Τάντι να διεκδικεί τη θέση από τον Ροσάλες. Εκτός κι αν ο Καταλά επιλέξει σχήμα και με τους δύο στα άκρα, όπως είχε πράξει στην Πάφο μετά τον τραυματισμό του Άνχελ. Σενάριο που συγκεντρώνει πάντως λιγότερες πιθανότητες. Είναι λοιπόν ένα στοίχημα για την άμυνα της ΑΕΚ το επικείμενο ντέρμπι αλλά και για τον καθένα ξεχωριστά που θα την συνθέσει!
Είναι αναμενόμενο πως θα δεχθεί πίεση από τον Απόλλωνα, ωστόσο είναι μια καλή ευκαιρία για αρκετούς εκ των προαναφερθέντων να (απο)δείξουν πως μπορούν να καλύψουν επάξια τα οποιαδήποτε κενά!

Ανδρέας Βεντούρης