Εύκολη νίκη με 3-0 για τη Λιόν επί της Μπρόντμπι, ενώ η Σπάρτα επικράτησε της Ρέιντζερς με 1-0 

EUROPA LEAGUE-1ος ΟΜΙΛΟΣ-2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΛΙΟΝ-ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: 3-0

Γήπεδο: Groupama Stadium

Άλμα πρόκρισης για τη Λιόν που κέρδισε με 3-0 την Μπρόντμπι κι έκανε το 2Χ2.

Στο 9ο λεπτό η Λιόν έχασε μεγάλη ευκαιρία, με τον Σακιρί να πιάνει το σουτ λίγο έξω από την περιοχή και να στέλνει την μπάλα μόλις έξω ενώ στο 10’ και το σουτ του Μπρους πέρασε άουτ. Στο 12’ ο Χέρμανσεν μπλόκαρε το σουτ του Εκαμπί ενώ στο 21’ oΑουάρ άλλαξε στα δεξιά με τον Πακετά κι έκανε το σουτ αλλά ο Χέρμανσεν έσωσε.

Η Λιόν συνέχισε να πιέζει και στο 28ο λεπτό είχε δοκάρι σε συρτό σουτ του Πακετά ενώ στο 32’ το νέο σουτ του Σακιρί πέρασε λίγο έξω και στο 38’ ο Χέρμανσεν σταμάτησε και πάλι τον Τοκό Εκαμπί.

Στο 61ο λεπτό ο Μέντες έκανε λάθος πάσα αλλά ο Λόπες πρόλαβε τον Πάβλοβιτς και στο  64’ μετά  από σέντρα του Μέντες και κεφαλιά του Πακετά, ο Εκαμπί έκανε το 1-0 εξ επαφής.

Μάλιστα στο 71ο λεπτό ο Τσερκί έβγαλε τη σέντρα, ο Χέρμανσεν δεν έδιωξε σωστά και ο Εκαμπί έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ. Με τη σέντρα η Λιόν είχε και δοκάρι με τον Αουάρ ενώ στο 86’ ο Αουάρ διαμόρφωσε το 3-0 με κεφαλιά μετά από σέντρα του Εκαμπί.

ΛΙΟΝ: Λόπες, Ντιμπουά (82’ Γκούστο), Ντα Σίλβα, Ντιμαντέ, Έμερσον, Κακερέ (82’ Κανταβερέ), Μέντες, Σακιρί (65’ Τσερκί), Πακετά (82’ Κεϊτά), Αουάρ, Τοκό Εκαμπί

ΜΠΡΟΝΤΜΠΙ: Χέρμανσεν, Ρόστεντ, Μάξε, Χεγκχάιμ (62’ Τσιεμπέ), Ραντόσεβιτς, Φρέντρουπ, Μπρους, Γκάμελμπι (62’ Μενσά), Χέντλουντ (73’ Χέντλουντ), Πάβλοβιτς, Γκρέβε (63’ Σλιμανέ)

ΣΠΑΡΤΑ ΠΡΑΓΑΣ-ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: 1-0

Γήπεδο:  Generali Arena

Τεράστιο τρίποντο για τη Σπάρτα που κέρδισε με 1-0 τη Ρέιντζερς μέσα στην Πράγα κι έφτασε τους τέσσερις βαθμούς. Στο απόλυτο μηδέν οι Σκοτσέζοι.

Στο 10ο λεπτό ο ΜακΓκρέγκορ έσωσε μετά από σουτ του Πέσεκ, ενώ στο 16’ και στο 17’ η κεφαλιές των Αριμπό και Ντέιβις, πέρασαν μόλις έξω και στο 22’ ο ΜακΓκρέγκορ είπε όχι και σε σουτ του Μίντσεβ. Τελικά στο 29ο λεπτό μετά από γέμισμα από αριστερά, ο Χάντσκο πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι κι έγραψε το 1-0.

Στο 46ο λεπτό ο Χλόζεκ από αριστερά έκανε το γύρισμα στον Πέσεκ που από τα 3 μέτρα και σε κενό τέρμα, πλάσαρε στο δοκάρι!

Στο 56’ ο ΜακΓκρέγκορ σταμάτησε το σουτ του Πέσεκ, ενώ στο 75’ η Ρέιντζερς έχασε με κόκκινη τον Καμαρά.

ΣΠΑΡΤΑ: Νίτσα, Βίζνερ, Πανάκ, Τσελούστκα, Χάντσκο, Σάτσεκ, Παβέλκα, Πέσεκ, Μίντσεβ (69’ Ντρτσάλ), Χλόζεκ (87’ Ντότσκαλ), Χαράσλιν (76’ Μόμπεργκ Κάρλσον)

ΡΕΪΝΤΖΕΡΣ: ΜακΓκρέγκορ, Μπαλογκάν, Μπάρισιτς, Ταβερνιέ, Μπάσεϊ, Μπακουνά (38’ Χάτζι), Ντέιβις, Καμαρά, Σακαλά, Αριμπό (77’ Λούντστραμ), Ρουφ (66’ Μορέλος)